Blogverslag van week 5

1 oktober 2021

Vorige berichten:

Loodrecht en evenwijdig: we leerden deze week nog meer over evenwijdig en loodrecht. Op de speelplaats gingen we op zoek naar alles wat loodrecht of evenwijdig was. Nadien gingen we in de klas aan de slag met de geodriehoek. Dit was niet gemakkelijk maar het lukte al beter en beter.

Verrassingsronde Elisa: Elisa liet ons een leuk proefje zien. Ze legt ons perfect uit wat ze allemaal nodig heeft en wat het effect is. Wanneer ze de ballon op de fles zet, zien we na een tijdje dat de ballon zichzelf opblaast. Dat was echt wel indrukwekkend om te zien! Goed gedaan Elisa!

Verrassingsronde Robin: Robin had een proefje wat eigenlijk een optische illusie was. We zagen een mooie gekleurde regenboog die ze omtrokken had met een zwarte stift. Wanneer ze deze in het water hielt, zagen we dat de kleur verdween, althans, dat leek zo. Wanneer ze de tekening weer uit het water haalde was de kleur gewoon terug. Dit is dus een optische illusie doordat het licht gebroken wordt. Knap gedaan Robin!!

Sponsorloop: Wat konden we snel lopen! Iedereen heeft echt super goed gelopen. Knap hoor!

Dag van de sportclub: Op woensdag mochten we in onze sportkleren van onze sportclub naar school komen.

We kregen op het einde van de dag nog een speciaal bezoekje: de mama en papa van Kailey kwam langs in onze klas, maar ze waren niet zomaar alleen, ook het kleine zusje van Kailey was erbij. Wat was iedereen blij om die mooie Kylana te ontmoeten!! Echt een knappe meid! We kregen ook nog een heerlijk koekje van haar, wat lief.