Blogverslag week 8

21 oktober 2023

Vorige berichten:

Blogger= Ciska

Maandag:

We begonnen eerst met de praatronde. Dan was het tijd om wiskunde (lesje over het berekenen van de tijdsduur)  te doen, dat duurde maar 50 minuutjes! Toen moesten we gaan spelen, want het was al speeltijd. Na het turnen hadden we spelling. De les ging over de Franse leenwoorden.

Dinsdag:

We begonnen de dag met LBV, na LBV hadden we weer spelling (Franse leenwoorden) en mochten we poseren voor de schoolfotograaf. Na de speeltijd ging de rekenles over het gebruik van de zakrekenmachine. Namiddag hadden we graadswerking.

Woensdag:

Er was schoolatelier en het was echt super! Rabia gaf een Engels taalatelier maar ik volgde kunstatelier. Op woensdag is het altijd  fruitspeeltijd! Jammie, die mandarijn was lekker.

Na de speeltijd hadden we de toets van Frans C3 de klokjes op staan en dan was het tijd voor de lekkere verrassingsronde van Ciska en Mirac. Ciska had Nutella brownies gemaakt en Mirac tiramisu.

Donderdag:

Het lesje over het bijvoeglijk naamwoord was super leuk! Tijdens de les van turnen hebben we moeten hoogspringen.  Na de middag hebben we het bundeltje van ‘eten en gegeten worden’ ingevuld. We leerden over biotopen, een ecosysteem, voedselketens, voedselpiramides en wat de rol van de mens waardoor het evenwicht in de natuur verstoord wordt.  De dag hebben we afgesloten met vrije werktijd.

xx Ciska.w.