Boekenronde Amaani + er ligt een beetje sneeuw!

11 januari 2021

Vorige berichten:

Deze week een dubbele blog van vorige week en start deze week. Wegens aankoop nieuwe gsm dacht ik dat ik mijn foto’s kwijt was, maar ik heb ze toch nog kunnen overzetten van oude gsm naar nieuwe. Daardoor ook vertraging van de blog van vrijdag.

Vorige week mocht Amaani dinsdag een boekje meenemen voor de boekenronde. Het  boekje ging over de grote tong van dokter tong. Voor 1 keer mochten we ook allemaal onze tong eens uitsteken naar elkaar. Tijdens de praatronde had Medina een pindanootje meegebracht en lag er bij sommige vriendjes al een beetje sneeuw op de auto. Hierdoor hebben we een gesprekje gehad over de winter, de koude buiten en dat diertjes weinig voedsel vinden. Zo hadden de kleuters een plan: onderzoeken hoe ze de volgens kunnen verzorgen. Een ander plan was om met de auto’s door de verf te rijden. Dat vonden we natuurlijk wel heel leuk en ons kunstwerkje hebben we aan de kast gehangen.
Iloé mocht haar knutselzakje stempelen en tijdens bakjestijd mochten we ook experimenteren met de magneetstokjes, weven met plastieken stroken en Kiri had ook een sneeuwballenbak klaargezet met schepjes en potjes. als laatste konden we met ‘sneeuwvlokjes’ kettingen maken. Om onze dag af te slutien hebben we een liedje geleerd rond de winter.

Woensdag hebben we tijdens de klassenraad een gesprekje gehad over onze buurhond ‘Fons’. Hij was deze week ontsnapt op onze speelplaats en sommige juffen en meesters hadden gezien dat sommige leerlingen papiertjes en steentjes gooien. Dit is natuurlijk niet fijn. We hebben enkele afspraakjes gemaakt van wat mag en wat niet mag en we hebben ook eens gekeken welke dieren er bij ons thuis wonen. Sommige hadden een hond, poes, konijn, vis, …Vandaag mochten we ook nog eens oefenen met het knippen. We hebben 3 prentjes uitgeknipt die we morgen in de juiste volgorde moeten leggen. Ook hebben we het liedje van de driekoningen gezongen en hebben we een tekening van de 3 koningen ingekleurd.

Donderdag had Fee een kroon aan. Zij had de boon gevonden in de driekoningentaart. Hoera!
We hebben de prentjes van woensdag in de juiste volgorde gelegd en opgeplakt.
Leonardo wou graag nog eens puzzelen en Jill had ook een plannetje meegebracht, clickx. Namiddag was het bakjestijd en op het einde van de dag hebben we ons liedje van de winter nog eens geoefend.

Vrijdag wouden sommige kleuters nog eens met de auto’s door de verf rijden, want niet iedereen had dit dinsdag kunnen doen. We hebben een dominospel gespeeld en in de poppenhoek werden de dokterspulletjes uitgehaald. Nihal, onze kinderverzorgster had verzorging nodig. Onze dokters in de klas hebben haar goed verzorgd. Namiddag was het nog eens bakjestijd.

Maandag was het weer plannetjestijd. Matthias wou met de blokken spelen. We hebben ook samen nagedacht over wat we konden bouwen: tunnel en kasteel. Joris wou iets met auto’s doen en Fee en Medina wouden graag knutselen. We hebben deze 2 ideetjes samen gekoppeld en we gaan deze week een auto knutselen.
Tijdens VWT hebben we ook nog met de dieren gespeeld en met de strijkparels. De strijkparels zijn van sommige kleuters bijna klaar en dan kunnen we deze strijken.

Namiddag hebben we onze vrije tekst gemaakt. Deze week mochten we met de playmais een kunstwerkje maken en hierover iets verteld. Ook hebben we een geluidenspelletje gespeeld over dieren. Welke dieren horen we?
Om onze dag af te sluiten hebben we een wiskundig spelletje gedaan met de blokken. Welke vormen hebben ze, hoeveel blokjes liggen er en welke kleur hebben ze?