Brillen, wegen met kastanjes en boswandeling

11 oktober 2022

Vorige berichten:

We hebben er weer drukke dagen op zitten, zo kwam Veronique van de bib langs met 8 boeken die wij moeten lezen en beoordelen. We zullen per boekje punten moeten geven voor de Kinder- en jeugdjury. Heel spannend, het eerste boekje was alvast heel grappig!

Een opdracht uit ons contract is wegen met kastanjes. Zo bekijken we hoeveel kastanjes evenveel wegen als een peer, een bal, een schoen,… Vergelijken en tellen dus.

De bril van de uil hebben we zowel in het heel groot getekend, buiten op de speelplaats, maar ook op groot papier en nadien op klein papier. (de Lemniscaat)

En op dinsdag zijn we samen met alle kleuters naar de Maten gewandeld voor een leuke herfstwandeling vol opdrachten. Met een zoekkaart in de hand en  loep/meetlint/spiegel/papier erbij hebben we heel wat ontdekt. We zagen héél véél spinnenwebben, zagen de onderkant van vele paddenstoelen, vonden mooie bloemen, veel pluisjes, eikels, blaadjes in alle kleuren,…

In de klas maakten we vrije teksten met onze bosschatten, deze kan je bewonderen op Seesaw. In het contract hebben we één blad onderzocht en genoteerd. Goed gedaan allemaal 😃