Carnavalsweek: gekkeharen/hoedendag – politieplan R

8 februari 2021

Vorige berichten:

Lieve ouders,

Het is een nieuwe week. We zijn er weer goed ingevlogen.

Vandaag is de carnavalsweek van start gegaan. Het was dan ook goed te zien aan onze gekke haren/ hoedenspektakels. De kindjes mochten in de ronde even vertellen hoe ze eruit zagen.

Daarna hebben we samen nieuwe plannetjes gemaakt: Matthias en Aydin waren helemaal in de ban van de politie. Aydin zag er vandaag ook uit als een echte politieman. Ze wilden boeven gaan vangen. Misschien was het een leuk idee om de poppenhoek een beetje te veranderen naar een politiekantoor met een gevangenis in.

Thaimoun, Aydin en Matthias gingen meteen aan de slag met de duploblokken om een politiekantoor te bouwen die we in de klas hadden.

Klara had een heel leuk spelletje meegenomen van thuis. Ze liet de andere kindjes er ook mee spelen.

Thaimoun had haar barbie zeemermin meegenomen om samen met de barbies van de klas te spelen.

Na de speeltijd zijn we samen gaan kijken hoe we een gevangenis konden maken van blokken. Joris had een gek idee. We gingen een gevangenis maken voor zijn knuffel konijn. Het konijntje moest er goed in kunnen passen en er moesten ook wat openingen zijn voor licht en lucht. Joris, Fee, Xam en Medina gingen aan de slag.

Op het einde van de middag was er nog even tijd over om een klein filmpje te kijken van de politie. Ze zagen de kinderen ook dat de politie het verkeer regelt en helpt bij ongelukken.

Na de middagspeeltijd stonden er vrije teksten op de agenda. We maakten vrije teksten in het teken van carnaval. Daarna hebben we onze vrije teksten versierd met echte confetti.

De toon voor carnaval is gezet 😊!

Wie nog papieren bordjes thuis heeft mag ze altijd meenemen, dank je!

Denk eraan morgen is het de ‘binnenstebuitendag’

Groetjes,
Kiri