carnavalsweek

19 februari 2021

Vorige berichten:

Dinsdag was het binnenstebuitendag. Ezra had serpentines meegebracht, dus hebben we onze klas versierd. Eerst hebben we wat geëxperimenteerd met de serpentines en daarna hebben we de kast versierd.

Tijdens VWT hebben we in de hoekjes gespeeld en gewerkt, rijgen met draad, met de auto’s rijden op de mat, verder bouwen aan onze gevangenis voor de knuffels, …

Na de speeltijd hebben we iets speciaals gedaan, schilderen in de sneeuw. We hebben ons eerst goed ingeduffeld voor we aan de slag konden. Eerst moesten we de verf mengen met water, goed roeren! Daarna gingen  de kleuters buiten aan de slag. De kleuters vonden het heel leuk! Eerst gebeurde er niet veel, maar daarna trok de verf in de sneeuw en zo toverden we kleurige sneeuw.

Namiddag was het bakjestijd. Deze keer mochten we weer wisselen van klas.

Woensdag was het gekke schoenen of brillendag. Wat een leuke creaties zijn er ontstaan! Ook hebben we tijdens VWT ons knutselwerkje gemaakt voor carnaval. We hebben een carnavalshoedje gemaakt. We wouden ook graag een huis bouwen, dus hebben we eerst even nagedacht hoe een huis eruit ziet, wat er allemaal inzit, wat we nodig hebben, … en zijn we beginnen bouwen.

Donderdag was het zwart-wit dag. sommigen hadden een streepjes blouse, een zwarte en witte schoen, een skelettrui, …Supertof!

We hadden op onze jaarkalender gezien dat het in het weekend valentijn was, wat is dat? Hierrond hebben we even een gesprekje gehouden en hebben we het boekje ‘Kikker is verliefd’ gelezen. We willen graag ook een valentijnskaartje geven aan mama, papa, …Dus zijn we tijdens VWT beginnen knutselen. Hierbij hoorde ook een kleine fotoshoot voor ons kaartje.

Namiddag was het bakjestijd en hebben sommige vriendjes gewisseld van klas. We mochten weer kiezen met welke bakjes we graag nog eens wouden spelen.

vrijdag was het Carnavaldag! Iedereen mocht verkleed naar school komen. Weer heel leuke creaties! Prinsesjes, clowntjes, dino’s, lieveheersbeestjes en vlinders, racepiloot, darth vader, bumba, een ridder met zijn paard, legerboy, …

Eerst zijn we gaan turnen met Mutlu, we mochten onszelf voorstellen adhv een catwalk. Daarna konden de kleuters hun dansmoves, gekke standbeelden en hun verkleedpakje tonen. Op het einde dansten we op carnavalsmuziek met stokjes en linten.

Na de speeltijd hebben we nog even verdergewerkt aan onze valentijnskaart en mochten we zelf vertellen wat we wouden schrijven op het kaartje. Ook hebben we nog fijn in de andere hoekjes gespeeld.

Namiddag hebben we samen met de kikkerklas carnaval gevierd. Bij Nath in de klas konden we vrolijk dansen op carnaval muziek en in de muizenklas konden we het spelletje ‘stoelendans’ spelen.

 

Maandag is het weer plannetjestijd. Jullie mogen weer iets meebrengen of vertellen. Dit kan gaan over de vakantie, een uitstap, dingen die je thuis ontdekt hebt,  … Misschien heb je wel een vraag voor een onderzoek of heb je iets ontdekt tijdens de vakantie. Je mag een voorwerp/foto/… meebrengen. Zo kunnen wij onze plannen doorheen de week uitvoeren. 

Fijne vakantie en tot maandag!