Dag van het kind!

21 maart 2021

Vorige berichten:

Het was weer een leuke maar drukke week. Zo was er een boekenronde van Bieke, waarin zij haar lievelingsboek kwam uitleggen. Natuurlijk wilde wij dit verhaal graag eens horen, dus las Marjan het boekje voor.
Zaaien deden wij ook deze week. Wist je dat nadat je de zaden in de grond stopt, ze ook nog verzorging nodig hebben? Veel zonlicht, warmte en natuurlijk water. Wij zorgden goed voor onze plantjes zodat ze op vrijdag mee naar huis konden.

Vrijdag was het dag van het kind. Deze begon met een super leuke turnles met juf Miranda. Wij moesten een parcours met allerlei obstakels proberen uit te voeren. Dit konden wij heel erg goed!
Nadien stond er een show van Mad science op het programma.
Wat waren wij verbaasd!! Zo was er een ei die niet in een fles paste maar na enkele proefjes ging dit wel!
Kennen jullie droogijs? Nee? Wij wel!! Dit mag je absoluut nooit met je handen aanraken! Enkel met een lepel of met handschoenen aan.
We waren heel erg onder de indruk! We kregen zelfs een bubbel op onze handen of op ons hoofd.
Ook werd er schuim gemaakt, zoveel schuim dat het uit de fles liep. Wij mochten hier allemaal eens wat met onze handen nemen en eens aan ruiken.
Nadien maakte wij een vrije tekst over de show met droogijs.

In de namiddag namen wij deel aan een leuke workshop rond composteren. Wij maakte kennis met Jerom de worm. Wij leerde eerst wat Jerom graag lust en wat niet. Ook kwamen we te weten waar hij graag verbleef. Nadien gingen wij zelf opzoek naar Jerommekes!
Wij leefde ons helemaal uit! Met een schep of met onze handen zochten wij naar Jerom. Deze mochten even in ons potje zitten, zodat wij hem eens goed konden bekijken.
Nadien lieten wij hem terug vrij.
Ook leerde wij nog een leuk lied over Jerom! Op school vonden wij heel veel Jerommekes, misschien bij jullie in de tuin ook wel?