De eerste schoolweken in het 6de leerjaar!

12 september 2021

Vorige berichten:

Goedemorgen allemaal op deze 1 september! Kom maar naar de klas. Oh nee! Dat zal nog niet gaan. Onze klas is vijandelijk overgenomen door een misdadiger in de vakantie. Wij moeten proberen de sleutel terug in ons bezit te krijgen. Daarvoor spelen we een omgekeerde escaperoomspel waarin we in groepjes allerlei opdrachten moeten uitvoeren. De spanning was te snijden toen alle drie de groepjes tegelijkertijd klaar waren en op zoek gingen naar de verborgen sleutel. De meisjes waren het snelst en konden de deur openmaken. Hoera!

 

Om de eerste korte schoolweek af te sluiten, wandelden we naar de Melberg. Nadat we daar picknickten met alle kinderen van de lagere school, speelden we in de bossen en genoten we van het zonnetje.

 

Tijdens de lessen wiskunde kwam het levend rekenen alvast aanbod. De kinderen gingen tijdens een les over lengte aan de slag met verschillende meetinstrumenten. Ze onderzochten of er een vliegtuig op onze speelplaats zou kunnen staan, ze hebben gemeten wat de omtrek van een fietsband is, ze hebben elkaars lengte genoteerd en het gemiddelde berekend en ze hebben nog vele andere meetproefjes uitgevoerd.

Nette beet de spits af tijdens de verrassingsronde. Ze dobbelde kunstronde en bracht haar eigen knappe kunstwerken mee. Ze gaat al enkele jaren naar een tekenschool en haar werk mag zeker en vast gezien worden. Op de foto hieronder kunnen jullie al enkele creaties bewonderen. Nu al een kunstenares! Knap gedaan!

De eerste weken zijn alweer voorbij gevlogen in het 6de leerjaar. Blijf zeker onze avonturen volgen op onze blog!

Groetjes van alle zesdejaars!