De eerste wendag + Halloween

2 november 2021

Vorige berichten:

Maandag:

Fleur had een spelletje meegebracht waarbij je moet kunnen puzzelen, vormen herkennen en de juiste kleuren moet zoeken. Dit hebben we tijdens VWT gespeeld. Dit was weer een goede oefening voor verschillende doelen rond wiskunde.
Ook in de andere hoekjes hebben we fijn gespeeld. Met de blokken een boerderij bouwen, in de poppenhoek verkleden, …

Namiddag was het feest voor Rozerin. Ze is 3 jaar geworden, Hiep hiep hoera! We hebben een mooie tekening gemaakt voor in het verjaardagsboekje, we hebben een kroon geknutseld en namiddag is Rozerin haar mama langs geweest. Samen hebben ze hun foto laten zien in het fotoboek, we hebben een liedje gezongen en samen hebben we pannenkoekjes warm gemaakt en opgegeten met suiker of choco en lekkere stukjes fruit! We hebben ook een leuk verjaardagshoedje gekregen.

Dinsdag:

Doriano had voor de boekenronde, Sneeuwwitje, gekozen. Omdat we dit jaar rond dit verhaal reeds 2x gewerkt hebben, gingen we tijdens de vwt verder met onze halloweenknutsel af te werken.

De geschilderde gekookte eieren werden omgetoverd in pompoenen. Nog wat hooi en/of stro erbij, en klaar is kees.

Tijdens de klassenraad leerden we goede eigenschappen van elkaar in de verf zetten. Dit talent werd dan genoteerd op een tovermedaille.

Woensdag kwamen de kleuters die na de herfstvakantie starten wennen. Welkom Mirali, Muhammmed en Elysia. Tijdens de techniekronde, maakten we kennis met b-bot en tijdens de vwt kregen we uitgebreid de kans om zelf eens te experimenteren hiermee.

Ook maakten we ons mannetje van de maand oktober. Deze kreeg toepasselijk voor de tijd van het jaar een heksen-make-over. Dit werkje gebruikten we donderdag als uitgangspunt voor onze vrije teksten.

 

Donderdag vertelde Helder heel vlot tijdens de fotoronde over de dieren die hij gezien had in de zoo. Er waren land – en waterdieren. Samen herhaalden we dit nog eens met tijdens een groepswerk rond land-,lucht- en waterdieren. We ontdekten dat sommige dieren zowel op het land als in het water kunnen leven. In de namiddag konden we kiezen in welke klas we bakjestijd deden. De afsluitronde vond plaats in de buitenklas. Fleur had een boekje meegebracht over heksje Mimi.

 

Vrijdag: 

Vrijdag mocht iedereen verkleed naar school komen, wat zag dat er leuk uit! We hebben een modeshow gehouden in onze kring en aan iedereen laten zien wat we zijn en wat we aanhebben.

Nadien hebben we het plannetje van Thaimoun nog uitgewerkt. Zij had maandag een taartendoos meegebracht, maar deze was jammer genoeg leeg. Ze wou graag een echte taart knutselen. We zijn aan de slag gegaan met keukenrolletjes om zo tot een taart te komen. We hebben de rolletjes geverfd, Jill heeft ze samengebonden en we hebben ze samen mooi versierd met stickers. Nu hebben we een taart gemaakt om mee te spelen in de poppenhoek.

Ook hebben we zelf een pompoen getekend met oogjes, een gekke neus en een enge mond.

Tijdens de middag zijn we samen met heel de school naar de buitenklas geweest om een liedje te zingen voor onze jarige Carmen(directeur). We hebben onze mooie vrije tekst (samen gemaakt met Katia) gebundeld in een boekje met alle andere vrije teksten van de andere klassen. Dit was ons schoolcadeau voor onze super directeur!

Namiddag was er een halloweenfeestje. We hebben gedanst, gezongen, een filmpje gekeken en lekkere pannenkoeken en fruit gegeten. (Er waren nog pannenkoeken en fruit over van Rozerin haar verjaardag, deze mochten we houden voor het halloweenfeestje, dank je wel hiervoor)

 

Fijne herfstvakantie allemaal!