De letter P & de verjaardag van Norea!

29 januari 2021

Vorige berichten:

We brainstormden over plannen die we komende weken willen doen en gingen op zoek naar woorden die beginnen met onze letter. De kleuters brachten weer leuke dingen mee: piraat – pop – paard – pandabeer – pluim – pruik – potlood – pen – parfum – pepermolen – pennenzak – paasei – paars – peer – paprika …. We speelden taalspelletjes rond de meegebrachte attributen (lettergrepen klappen – een voorwerp omschrijven maar niet verklappen )

Onze plannen voor komende weken:

  • drama: verkleden zoals piraten
  • poppenkast spelen naar aanleiding van het piratenverhaal Milla.
  • pret in de sneeuw
  • piratenfilm kijken ( hieraan koppelen we een vrije tekst)
  • restaurantje maken in de fantasiehoek waar pizza – pasta en pannekoeken verkocht kunnen worden.
  • crea: schatkaart maken met pijlen
  • piraat tekenen met potlood aan de hand van een stappenplan
  • een ranche bouwen voor de paarden
  • piratenboot bouwen volgens stappenplan
  • de komende weken gaan we ook werken rond KUNST: met een aantal bekende kunstenaars: Picasso – Pointillisme – Piet Mondriaan – Paul Klee – James Pollock.

Een aantal  van deze plannen voerden de kleuters deze week uit en er werd ook gewerkt aan het cadeautje voor Valentijn ! Zo zijn we ook een gedichtje aan het leren.

Ook tijdens de bakjestijd werden er ankers gemaakt volgens een patroon en werd er gedetailleerd gekeken naar zoekplaten ” Picknick en pirateneiland”. Een boot werd gebouwd met een team voor de piraten en een prinses en poes werden met strijkparels versierd.

De kleuters gingen aan de slag met het maken van pizza’s en pasta’s met klei. De bestellingen stroomden binnen en de kokken gingen aan de slag! Wat vonden de piraten het een heerlijke maaltijd!

De juf las het verhaal van Piraat Milla voor. Nadien konden de kleuters het verhaaltje dramatiseren tijdens de poppenkast. Kan jouw kleuter het verhaaltje nog navertellen?

Ariana bracht tijdens de boekenronde het boekje mee over Pinguin die op zoek was naar zijn mama en Quinn liet tijdens de zintuigronde haar parfum eens lekker ruiken.

In de creahoek versierden we een hartje met verf zonder een verfborstel te gebruiken. We legden het uitgeprikte hartje in een ton. We voegden er een paar druppels verf aan toe , een paar parels en schudden maar! Wat  een mooi resultaat, met heel wat verbazing van de kleuters 🙂 .

In het contractwerk gingen de kleuters o.a. aan de slag met strepen en stippen , met plakband , waterverf en vetkrijt. Het eindresultaat mag er zeker zijn.

En zeker niet te vergeten onze jarige NOREA: ZIJ WERD 6 jaar! Hiep hiep hoera!

Tot volgende week 🙂

Britt