De nieuwe rondes, klasraad en een onderzoek

21 september 2021

Vorige berichten:

In de week van 13 september zijn we verder ingegaan op de plannen. Een mail sturen naar de politie voor een uitnodiging, een onderzoek over de raket, …

Daarnaast leerden we ook seriëren en sorteren volgens bepaalde kenmerken.

Op dinsdag hadden we klasraad. We vertelden waarvoor de kindjes met een geel hesje op de speelplaats rondlopen. Wij kunnen bij hun terecht als we o.a. pijn hebben, verdrietig zijn, geen vriendje hebben om mee te spelen. Ze zijn dan al ook 2 keer in ons klasje geweest om hun voor te stellen.

Tijdens de spelletjesronde stelde Nora ‘het ganzenspel’ voor. Dat waren leuke bewegingsoefeningen die je moest uitvoeren als je het goede kaartje had getrokken. Bij het foute kaartje nl. de vos moest je wegrennen. Tijdens de dierenronde stelde Viktor zijn dinosaurus voor. Na de interessante weetjes over de dino’s mochten we een dinotafel inrichten met grotten, natuur, enz.

Kristie kwam drie keer naar onze klas om ons verder te leren programmeren met Bee-bot, de glunderketting introduceren en samen de glunderketting maken.

Tijdens bakjestijd gingen we aan de slag met kleien, smartmax, strijkparels, rijgen volgens een patroon en met de clicks een politiekantoor bouwen.

Matthias, Aydin en Fee mochten het onderzoek over de raket presenteren. Hoelang duurt een reis met een raket naar de maan? Kunnen we met een raket naar een ander land vliegen? We keken dan ook tijdens de actuaronde een film over de raket.

Op vrijdag hielden we Strapdag. De kindjes die dag bewegend naar school kwamen, kregen een stempel op de hand en een kaartje in de tomboladoos. Onder de middag was er een prijsuitreiking. Liefst vier kindjes van onze klas heeft een prijs gewonnen! Tijdens de praatronde werd het belang van strappen besproken.

Zijn er nog ouders die nog geen Seesaw hebben? Dan mag je een seintje geven.