De verhalen van week 4 lees je hier!

26 september 2021

Vorige berichten:

Dag iedereen

Week 4 van het schooljaar is ook alweer voorbij gevlogen! Kijk en lees maar even mee.

Tijdens het  levend rekenen leerden we deze week over gewicht en kijklijnen.

Eerst moesten we het gewicht van voorwerpen schatten en nadien wegen ter controle. Ook moesten we erachter zien te komen hoeveel een rijstkorrel nu weegt. Dat was wel wat telwerk. Maar we hadden al snel door dat als we voor 1 gram rijstkorrels in een potje deden we erachter konden komen. Na wat denkwerk concludeerden we dat 1 rijstkorrel ongeveer 10mg weegt.

 

Tijdens de les over kijklijnen leerden we een plaats innemen en verwoorden wat we dan wel en niet konden zien. Na de les in de klas gingen we naar buiten. We keken vanaf de speelplaats naar on schoolgebouw. Vier groepjes gingen aan de slag en elk op een andere plaats. Ze bekeken vanuit hun standpunt het schoolgebouw heel goed. Daarna konden ze aan hun schets beginnen. Uiteindelijk gaven ze hun ontwerp kleur en detail. Prachtig eindresultaat!

Bibster in de klas

Op dinsdag hadden we de activiteit Bibster in de klas. Dat is een project van de bibliotheek waarbij de kinderen met allerlei boeken aan de slag gaan. Het hoofddoel bij deze activiteit is het begrijpen van teksten en gericht leren zoeken. A.d.h.v. verschillende  opdrachten via de tablet moesten de kinderen volgers voor zich proberen te winnen. Hoe meer goede antwoorden, hoe succesvoller ze werden.

Dat was het voor deze week! Groetjes en tot de volgende keer!