De Vlaamse voorleesweek, de leerkuil, Wetenschapsdag en onze

12 december 2022

Vorige berichten:

Hallo! Wij zijn de bloggers van de week, Yusa-ali en Lupe

Voorleesweek

Een paar weken geleden was het de Vlaamse voorleesweek. Als opdracht mochten we voorlezen aan kleuters, maar daarvoor moesten we eerst goed oefenen. Dat deden we met een leerling van het 5de leerjaar. Vervolgens mochten we in duo’s een fragmentje inspreken en onze stem vervormen zoals ’the masked reader’. Het was best spannend en heel leuk om ’the masked readers’ te onthullen.

Kijk eens naar onze boekendozen die we gemaakt hebben. Je kan deze prachtige boekendozen komen bewonderen in onze speelzaal.

Wetenschapsdag GO Campus Genk!!

Op vrijdag zijn we naar GO! Campus Genk gegaan. We kregen er scheikunde, wetenschapsproefjes en chemie. We maakten badzout met kleurstof en geurtjes. Bij chemie deden we proefjes, zoals een Coca- Cola blik met wat water in, boven een vlam houden. Daarna wachten tot het water kookt en in koud water zetten. Dan krijg je een knal!!!! Oewww!

De leerkuil

De leerkuil was een les over wat we moeten doen als we een uitdaging tegenkomen. De leerkuil is een kuil waarin je moet glijden en een muurtje breken en dat doe je door je gereedschap te gebruiken. Daarmee bedoelen we goed nadenken. Begin je opnieuw aan de opdracht of vraag je om hulp? Je kan ook over de kuil springen maar dan leer je niets. Door elke keer de leerkuil in te gaan, kan je beter leren omgaan met je emoties en gedachtes.