de weg zoeken + fotoronde Leonardo + boekenronde Matthias

5 februari 2021

Vorige berichten:

Dinsdag hebben we onze gevoelsmeter gebruikt om te weten hoe we ons voelen. We hebben een fijn gesprekje gehad  over gevoelens.

Tijdens VWT hebben we in verschillende hoeken gespeeld. een dinohoek, kunstwerkjes maken met de steekparels, een domino spel spelen, bob de bouwer voertuigen, en we speelden op de automat.

Namiddag was het bakjestijd en hebben we met de bakjes van Nath mogen werken.

Woensdag had Ezra een graafmachine meegebracht, hierbij hebben we een gesprek gehad waarvoor dit voertuig diende. Door dit gesprek kwamen we ook op het plan om met de graafmachines zand te graven/scheppen/verplaatsen/…

Tijdens VWT kregen we ineens bezoek van de Kikkerklas. Zij hadden een spel voor ons. We moesten de schatkist zoeken adhv een route. Ze hadden een route gemaakt adhv pijlen die we moesten volgen. Dit was heel fijn, en in de klas hebben we ook eens verschillende routes uitgestippeld om tot een minischat (sticker) te komen. Zo leren de kinderen hun weg vinden.

Klara wou graag verven op papier. Ze kwam op het idee om een boom te verven. Ook anderen hebben dit gedaan.

Donderdag had iloé een papier bij met allemaal stempels. En Leonardo wou graag een sneeuwman knutselen. Tijdens VWT hebben we een stempeltafel gemaakt en hebben we ook met watjes een sneeuwman gemaakt. Ook hebben we nog eens met de buizen gespeeld die Fee eens meegebracht had voor de ontdekkoffer.

Namiddag was het weer bakjestijd met de bakjes van Nath. We moesten krassen op zwart papier, met waterverf een tekening maken, met bouten en moeren ontdekken en met cirkels torens bouwen.

Vrijdag zijn we eerst gaan turnen met Kiri en na de speeltijd hebben we met de kappersspulletjes gespeeld want Fee had een voorwerpje mee om een staart te maken. Ook had Aydin een pen en sleutelhanger gekregen van de politie en hebben we een gevangenis proberen te bouwen met de blokken om de boeven te vangen.

Namiddag hebben we bakjestijd uitgesteld en zijn we eens in de buitenklas van Nath gaan spelen. We konden fietsen, glijden en met de bal gespeeld.

Vanaf volgende week is het carnavalweek en kunnen jullie in de brief via SS zien welk thema er iedere dag is. Ik ben benieuwd naar alle leuke ideeën!

Maandag Komt Kiri een extra dag in de klas staan. Ik zie jullie dinsdag tijdens de turnles.

Jullie mogen maandag ook weer iets leuks meebrengen voor plannetjestijd. (vertellen, voorwerp, foto, idee, vraag, …)