Dierenquiz, 9-proef en actuaronde van Ynse

11 oktober 2020

Vorige berichten:

Wij zijn Nestor en Sadik, de bloggers van deze week.

Maandag was het geen school. De leerlingen konden lekker uitslapen, maar de juffen moesten gaan vergaderen.

Dinsdag was het ‘Saved by the bell’. Hieronder kunnen jullie het artikel lezen dat Thieme, Jules en Rabia hebben geschreven.

Wij zijn Jules Daenen en  Thieme Doucet en we zitten in het zesde leerjaar van Freinet on the MOVE.
Naar aanleiding van ‘De dag van de leerkracht’ deden wij met de hele school mee aan het project ‘Saved by the bell’. Dagelijks zetten leerkrachten zich in om de kinderen zoveel mogelijk bij te leren en hun talenten te ontwikkelen. In alle klassen hebben we gewerkt rond talenten en kansen. De kleuters hebben een hindernissenparcours afgelegd. Dit symboliseert de moeilijke weg die kinderen soms moeten afleggen. Sommige kinderen hebben krijttekeningen gemaakt over een goede school voor iedereen. Ook hebben we vrije teksten geschreven over het belang van onderwijs. Helaas zijn er nog veel kinderen in de wereld die niet naar school kunnen gaan. Dat vinden we heel erg! Om 10.30 hadden wij met de hele school het belmoment! Alle kids mochten een bel meebrengen en ze extra hard laten luiden. Iedereen mocht ons horen want onderwijs zou voor elk kind een recht moeten zijn. Zo kunnen later heel wat dromen waar gemaakt worden.

Woensdag hadden we  dierendag. Iedereen mocht een foto van zijn huisdier(en) meebrengen. We hadden een quiz over dieren gespeeld.

Gisteren hebben we de negenproef geleerd tijdens de rekenles. Dat is zoals de schatting en de aftrekproef ook een controlestrategie. We moesten controleren of de oefeningen juist waren.

Vandaag had Ynse haar actuaronde voorgesteld, het ging over Delphine Boël die zich nu ook officieel prinses mag noemen. Delphine Boël is de biologische dochter van Albert II.