Een blij weerzien met onze vrienden

1 september 2020

Vorige berichten:

Het was een fijn weerzien vanmorgen op de speelplaats. Er werd druk gebabbeld en gekeken: wie zie ik terug?  Eenmaal in de klas begon de ontdekkingstocht, want onze klas is helemaal veranderd. Hoeken wisselden van plaats, nieuwe hoeken werden opgericht. Dus ook voor de 3de kleuterklas was het een ‘nieuwe’ eerste dag in onze vertrouwde klas.

We begonnen de ronde vanmorgen met onszelf voor te stellen, te beginnen met de 3 juffen: Ann, die jullie wel al allemaal kennen (zij zal op maandag en donderdag in de klas zijn), Vivi, zij zal op dinsdag en vrijdag in onze klas zijn (en de woensdagen om de beurt met Ann) en Marjan, onze lieve stagiaire die ook dit schooljaar nog vaak bij ons zal zijn!

Na de juffen stelden de kleuters zich voor en vertelde ze hoe ze zich voelden. Er was maar 1 kleutertje dat niet helemaal blij was, maar nog een klein beetje verdrietig. Al maakte ook dat verdriet snel plaats voor een vrolijke lach 🙂 De kleuters van KO2 kozen een kentekentje, we maakten naamkaartjes en verkenden de hoeken van de klas. We kozen ook een eigen klein poppetje, waarmee we een klasopstelling maakten. Waar plaats jij jezelf in de klas? Leuk om te zien wie zich in de buurt van een juf plaatst, of in een hoekje om goed te kunnen kijken, of bij de vriendjes om samen mee te spelen. We zullen dit nog heel vaak doen, want dat is leuk en leerrijk voor de juf.

Na de middag vertelde Marjan ons meer over zichzelf en daarvoor had ze een klein instrument mee gebracht: een ukelele. Ze speelde er op terwijl wij zongen. De dag was zo snel om dat we zelfs geen tijd meer hadden om in de namiddag nog iets te eten… Maar: we willen allemaal morgen graag terug komen om nog meer te doen!