Een blog boordevol activiteiten

10 maart 2021

Vorige berichten:

Bloggers: Lucas en Kaat

Vorige week maandag hoorden we dat Jade haar appendix gescheurd was en zij met spoed geopereerd moest worden! Ze ligt al bijna 2 weken in het ziekenhuis.  We hebben voor haar videoberichten gemaakt en op SeeSaw geplaatst, want we missen haar! Ook hebben we via Whapp met haar mogen videochatten. Ze zag er al iets beter uit! We wensen haar nog veel beterschap en hopen dat ze snel terug  is.

Jasmijn was dinsdag jarig en dat hebben we gevierd in de klas! Ze mocht 12 kaarsjes uitblazen. Proficat Jasmijn.

 

Nestor had gezonde voedingsronde. Hij heeft ons een nieuw recept geleerd om het drankje lassie te maken. Dat is een soort milkshake met yoghurt en mango.

talentenronde Lucas:

Lucas had het over atletiek . Het was heel erg interessant en hij heeft dat heel goed gedaan.

Project ‘Schone kleren’ :

Er waren twee stagiaires gekomen om een workshop rond ‘Schone kleren’ te geven. Het was een zeer informatieve en interactieve voormiddag. Eerst hebben we onze eigen kleren onder de loep genomen, dan mochten we in groepjes een eigen fabriekje opstarten met hippe kleren en de verschillende mogelijkheden bespreken zodat het fairtrade of eerlijke handel was. Er zijn nog steeds heel veel arbeiders die in landen zoals China ,Bangladesh,….. onder strikte regels en slechte werkomstandigheden moeten werken en geen eerlijk loon krijgen.

Tijdens het project van verkeer hebben we de gevolgen van het groeiend autogebruik en de betekenis van de verkeersborden en wegmarkeringen besproken.  Zo hebben we ook geleerd dat de bevelen van een politieagent boven alles gaan. Is er geen agent, dan moet je de verkeerslichten volgen. Zijn er geen verkeerslichten, gelden de verkeersborden.  Als er geen agent, geen verkeerslichten of borden zijn,  geldt steeds de belangrijke regel: rechts heeft voorrang.

Aan de slag met fototrucage:

Het was superleuk om te doen!

Letterlijk en figuurlijk taalgebruik:

Het was een interessante les waarbij we leerden over  letterlijk en figuurlijk taalgebruik.

We kregen de opdracht om bekende spreekwoorden per thema op te zoeken en er een  leuke tekening bij te maken.

Met lieve groetjes Kaat & Lucas x