een brief voor de sint, Raadselboek van Joris en Fotoronde v

27 november 2020

Vorige berichten:

Dinsdag was Kiri in de klas en mocht Joris een boekje meenemen voor de boekenronde. Hij had een raadselboek bij waarbij we raadsels moesten oplossen. Daarna hebben we met de klei gespeeld, de pony’s, de trein en de duploblokken. Ook zijn we gaan turnen met Mutlu
Namiddag was het bakjestijd en kregen we de bakjes van Nath. we moesten sorteren, een staf met klei opvullen, strookjes knippen en een memory van de sint.

Woensdag hadden we een extra uurtje turnen van Mutlu. We hebben ‘wolfje hoe laat is het en tikkertje’ gespeeld. Daarna hebben we lekkere tomaatjes gegeten van het fruitproject en na de speeltijd zijn we samen met de Kikkerklas een brievenbus gaan zoeken om onze brief van de Sint op te sturen.

Donderdag hebben we onze mannetjes van de maand getekend. Dit begint al goed te lukken. De resultaten kan je zien op ‘Seesaw’. We hebben ons ook nog verkleed in de poppenhoek en Thaimoun had een puzzel bij die ze graag in de klas wou maken, dus daar hebben we mee geholpen.

Namiddag was het bakjestijd van Nath haar klas en ’s avonds hebben we nog liedjes gezongen van Sint en Piet.

Vrijdag heeft Medina haar foto’s laten zien van de fotoronde op donderdag. Ze had heel wat foto’s bij van haar verjaardag, haar familie, haar verkleedkleren, … We zijn gaan turnen bij Mutlu en wie wou mocht een roetpiet zijn. We moesten klimmen op de daken, met pakjes gooien, met het paard op het dak lopen, …

Na de speeltijd zijn we begonnen met onze sint of pieten kroon. we mochten kiezen. Doriano had ook tekeningen bij van een schoentje. We hebben deze ingekleurd en Diana(mama Doriano) is zo lief om deze schoentjes naar de winkel te brengen. Wie weet komt Sint en Piet langs om het papieren schoentje te vullen. We hebben ook nog een techniektafel gemaakt waarbij we de draaiwielen moesten draaien.

Namiddag was het de laatste bakjestijd van Nath haar klas en hebben we ook wat hulp gehad van Nette, Christina en Amber. Zij hebben een verhaal voorgelezen en om onze dag af te sluiten een spelletje gespeeld met ons over dieren.

Maandag 7 december is een facultatieve schooldag. Er is die dag geen school EN opvang. 

4 december komen de speculoosjes aan die besteld zijn.