Een jarige en pompoensoep.

23 oktober 2022

Vorige berichten:

Na de nieuwe plannetjesronde, startte de week met de 1e jarige van het schooljaar. Mertan werd 3 jaar en dat hebben we samen met zijn mama gevierd.

Er waren ook weer veel nieuwe plannen: verfafdrukken maken van poten, we maakten onze eigen glunderketting voor thuis, holden een pompoen uit en maakten er dan ook maar lekkere soep van die we lekker opsmulden bij onze boterhammetjes. We zorgden er ook voor dat we in de lente meteen al bloemen hebben want Mattis had narcis bloembollen bij die we geplant hebben in onze bakken. Nu hopen dat ze uit komen. En we hadden ook een plan met origami. Buiten hadden we nog een lesje wiskunde: er waren 3 vakken getekend met een symbool van een eikel, blad en takken. We moesten het nodige materiaal zoeken en dan in het juiste vak leggen. Hebben jullie het zien liggen op onze speelplaats ? 🙂 We hielden ook een brandoefening en dat deden we heel goed. In een mum van tijd stonden we op onze evacuatieplaats.

Deze week hadden we ook de bakjes van Jill: de juiste vormen in de juiste bomen leggen, blaadjes plakken, patronen leggen en wasknijpers op de juiste kleuren knijpen.  Dan was er ook de fotoronde van Alvaro: hij was in de grotten van Han geweest en vertelde wat hij allemaal gezien en gedaan had. Hij had er een bruine beer gezien, dus ons plan was om per 2 een moeilijkere puzzel van een beer te maken. Echt teamwork. Zo was onze week weer volledig gevuld.