Een jarige, vrije teksten en tekenfund

17 november 2021

Vorige berichten:

Yaren is in de herfstvakantie 4 jaar geworden. Dit hebben we op maandag in de klas gezellig gevierd. Ze wilde graag een groot vuurwerk, dansen, zingen en een speciale foto. We maakten een tekening voor haar en sloten af met een spel ‘zakdoek leggen’.  

Na een vakantie hebben we veel te vertellen. Na zo’n praatronde mochten we werken aan onze vrije teksten ‘vakantie’.  

Mutlu las het verhaal ‘Kikker is een held’ voor uit het boek dat we met Sébas zijn verjaardag hadden gekregen.  

Het eerste lesuur op dinsdag gingen we turnen met Jill. Daarna gingen we meteen aan de slag met wiskundige oefeningen bij Mutlu en het mannetje van de maand bij Kristie.   

Yaren mocht haar familieronde voorstellen. Zo leerden we haar en haar familie beter kennen.  

Tijdens klasraad ging het over wat je moet doen als je geen vriendje hebt om mee te spelen op de speelplaats en wat je niet mag doen als het geregend heeft. ‘We mogen niet in de zandbak spelen als het nat is én ook niet op de glijbaan want anders worden onze billen nat.’ 

Een nieuwe week, een nieuw contractwerk. We maakten puzzels op niveau, teloefeningen en rijmen.  

In de afsluitronde zongen we de liedjes die we geleerd hebben: ‘Het alfabetliedje, Het aapje wou eens vrolijk zijn, Anneke Tanneke Toverheks en het politielied.  

Tijdens Krullenbol oefenden we de schrijfbewegingen horizontale, verticale en diagonale lijnvorming. Zo kregen we een spinnenweb. We besteden aandacht aan een  goede schrijfhouding en de glijbeweging van de hand.  

Alle kindjes hebben een verkoopfolder van Tekenfund gekregen. Bezoek je eigen website die op je verkoopfolder staat. Vul je naam in en zo veel mogelijk emailadressen (opa’s, oma, ooms, tantes, buren, vrienden, enz.). Je webshop is geopend, de verkoop kan starten.  

Volgende week starten we met een nieuwe kleur nl. ROOD. De kindjes mogen iets meenemen. We kijken uit naar onze nieuwe plannen!