Een leuke actieve week

1 juni 2022

Vorige berichten:

We hebben er weer leuke, goed gevulde dagen op zitten!

We bouwden hoge torens met bekertjes, maakten woorden met de letterdoos in leesletters (best moeilijk), oefenden heel wat op rijmen, tellen en cijfers, bouwplannen lezen,…

In onze nieuwe klastuin begint alles goed te groeien: de zonnebloemen worden groter, de pompoenen nog groter en onze appelbomen hebben blaadjes en knoppen! De compostbak doet het ook goed, er belandt geen fruitafval meer in onze vuilnisbak!

We hebben onze klastuin zelfs uitgebreid met een buitenkeuken en buitenwinkeltje. Een oude open kast werd er bij gehaald, de zandtafel met potgrond verhuisde naar buiten, potjes werden gevuld met natuurlijke schatten die we op ons domein vonden,… Zo kan er heel wat gekookt, gebakken, gemixt,… en verkocht worden. Een extra speelhoek bij dus 🙂

De prinses van Viesvuilland kwam langs om ons nog meer te leren over afval en het milieu en de natuur. Dat was heel fijn, kijk thuis zeker ook eens naar het filmpje met de QR-code op de kaart.

We gingen ook voor het eerst naar het grote zwembad van Genk voor veel waterpret. Volgende week doen we dat nog eens over want het was heel leuk.