Een nieuwe kleur, nieuwe plannen en Sint en Piet

17 november 2021

Vorige berichten:

We startten deze week met een nieuwe kleur nl. ROOD. De kindjes hadden rode voorwerpen bij zoals een boek over Sinterklaas met zijn rode mijter, een verrekijker, magneten, cijfertje 6, mandjes, brandweerwagen en -helm, een prent van een appel en aardbei, kersttomaten, … We maakten onze woordspin en daaruit vloeiden heel wat plannen.

Tijdens bakjestijd konden we kiezen uit poppenkast voorbereiden en voorstellen, figuren maken met schijfjes, een mijter prikken en kleien.
We speelden het spel ‘Een toren van suikerklontjes’ met een viertal kinderen. We legden één suikerklontje in het midden en daarna mochten we om de beurt met behulp van een pincet een suikerklontje op de stapel plaatsen.

Tijdens vrije werktijd mochten we een puzzel maken door eerst een prent uit te knippen, daarna juist leggen en plakken. We tekenden onze familie op het krijtbord en tegelijk stelden we hun voor. We richtten onze poppenhoek om tot een dokterspraktijk en apotheek omdat er veel interesse is.

Tijdens de klassikale activiteit gingen we per 2 (met onze parelvriend) op zoek naar 6 rode voorwerpen in de klas. We telden of we 6 voorwerpen hadden; gelijk, meer of minder.

Met krullenbol gingen we eerst grote bewegingen maken: tekenen van driehoeken in de lucht. Daarna op grote vellen tekenpapier. We tekenden lijnen van stip naar stip en gingen meerdere keren over dezelfde lijnvorming heen. Als slot maakten we een Sint van de driehoek. Je kan deze bewonderen in de gangen en speelzaal.