Een nieuwe kleur, verjaardagen en een show

24 oktober 2021

Vorige berichten:

Wij zijn de week gestart met een nieuwe kleur nl. ZWART. We brachten heel wat zwarte voorwerpen mee zoals veel spinnen, auto’s, een blok, diertjes, enz. We maakten hiermee een woordspin en plannen zoals spinnen tekenen, spinnensoep maken, …

Tijdens bakjestijd konden we kiezen uit een spin en een spinnenweb tekenen a.d.h.v. stappenplan op het whiteboard, het krijtbord en papier, zwarte reepjes papier knippen, knoopjes leggen op de lijnen en een ketting maken volgens een patroon.

Fee en Sébas zijn 4 jaar geworden! We vierden hun feest met o.a. liedjes zingen, vuurwerk maken, filmpje kijken, een olifantenspel spelen, … We kregen superleuke klascadeautjes en de kindjes werden getrakteerd op iets lekkers. Dankjewel!

Voor de boekenronde had Xam een geluidenboek bij over voertuigen en voor de zintuigenronde had Irmak wat te vertellen over kastanjes. Mutlu had kastanjes bij die we mochten zien, voelen en proeven.

 

We hebben 3 puzzelkampioenen die 100 stuks kunnen maken! Proficiat, Amélie, Lune en Lyanna !

Kristie kwam ons helpen met de vrije teksten. De kindjes mochten een tekening krassen op zwart kraspapier en vertellen wat ze getekend hebben. Dat hebben ze heel knap gedaan!

Wat hebben de kindjes toch goed gewerkt in hun contractwerk! Ze mochten hun naam stempelen, met de houten blokken een doolhof bouwen en contractblaadjes maken.

We oefenden de schrijfbewegingen ‘heen- en weergaande gebogen lijnvorming’ eerst in de lucht en daarna met scheerschuim. Zo kregen we lieve spookjes. Volgende week gaan we oefenen op papier.

Met de tekenfund-actie maakten we mooie kunstwerkjes. Met deze werkjes worden wenskaarten, mokken en allerlei andere toffe artikelen gemaakt. De fiere makers gaan deze verkopen aan familie en vrienden. Later krijg je hierover meer info.

We sloten de week af met een geweldige show die de kindjes helemaal zelf hebben bedacht: inhoud, materiaal en planning. Op het programma stond poppenkast spelen, bellen blazen, met de microfoon een verhaal vertellen, liedjes zingen en dansen. Mutlu trakteerde op een glaasje appelsap.