Een nieuwe letter A en naar het bos

12 september 2021

Vorige berichten:

Onze eerste volle week zit er op, en die begonnen we met een nieuwe letter: de A.

Onze lettertasjes waren goed gevuld met spullen die begonnen met deze klank/letter: appel, ananas, auto, asperge, aap, armband, Ariël, Arno, Aylin, Ann, aarde, atlas, alpaca, anaconda, astronaut,… We maakten er leuke plannen mee voor de komende 3 weken.

Voor onze contracten hadden we de opdracht om een ‘appartement met 8 verdiepingen’ te bouwen. Er werd heel geconcentreerd gebouwd, nagedacht, uitgeprobeerd, gebouwen vielen om,… maar uiteindelijk het lukte bij iedereen!  De kleuters hebben elkaar zó goed geholpen 🙂

Op woensdag gingen we naar het bos aan de Stiemerbeek voor een Avonturenwandeling. En dat werd het ook hoor! We ontdekten dat de planten, en dan vooral de stekelige braambes, deze zomer wel heel goed gegroeid is. Op sommige plaatsen herkenden we het pad niet meer terug, waar we voor de zomer nog heel veel plaats hadden om te lopen. “Juf, het bos ziet er zo anders uit nu” kreeg ik dan ook meerdere keren te horen. Mijn doel om het bos in verschillende seizoenen te bezoeken en de veranderingen te ontdekken was dus geslaagd 🙂

Onderweg ontdekten we ook het cijfer van de week, de 8. Het kwam vaak terug in verschillende huisnummers en we vergeleken ze met elkaar: huisnummer 8, 28, 68, 83, 118. Staat de 8 vooraan of achteraan? Welk cijfer vormen deze samen? Een lesje levend rekenen onderweg naar het bos dus.

Op vrijdag keken we live naar een online webinar over de ‘glunderketting’. Juf Matty sprak via haar computer met ons, dat was eerst heel vreemd. Ze vertelde over juf Kristie en ze wist dat wij de egeltjesklas in Genk zijn. Ze vertelde ons over de glunderketting en we kregen hem ook virtueel van haar, want we hadden het verdiend!

Maandag zullen we kijken naar de webinar over de wol verdelen en over het rollen van de kralen, dus gaan we ook echt aan het werk.

We sloten onze week af met het verjaardagsfeestje van Jolien, want zij is tijdens de zomer ook 5 jaar geworden. Proficiat meid. We hebben alvast genoten van je scheerschuim, want daar gingen we met onze handen mee schilderen op tafel. De afdrukken zullen we na het weekend bekijken, die liggen nog te drogen.