Een nieuwe letter “N” en feest voor de jarige

4 januari 2021

Vorige berichten:

Wat fijn om iedereen terug te zien na de vakantie! We hadden zo veel te vertellen dat we er een vrije tekst van maakten in ons boekje. ¬†We starten ook met de letterronde want we leren over de nieuwe letter ‘N’. Er werden weer leuke dingen meegebracht: een nieuwjaarskaart, een nagel, een nep nagel met glitter, nagellak, een nietjesmachine met nietjes, een nagelknipper, veel noten en enkele verschillende notenkrakers, een neushoorn en een nijlpaard en het nummer nul en negen.

We maakten plannen en er werden alvast heel veel noten gekraakt en onderzocht. Jasper ging op zoek naar zware en lichte noten door ze te vergelijken op de balansweegschaal, Vinz maakte een bouwtekening als plan om een jungle na te bouwen met noppers (voor het nijlpaard en de neushoorn),…

In ons nieuwe contract is een knutselopdracht met stappenplan: eerst met waterverf de achtergrond schilderen, daarna de letter N uitknippen en opplakken en als 3e stap het werk afmaken met een tekening: de nacht, een nest, een notenboom, een noot, een nijlpaard, een neushoorn,… Er werd dus ook al enthousiast gewerkt, zowel aan de knutseltafel als aan de rustige werktafel. Goed gedaan!

Na de middag vierden we feest, want Wannes was precies vandaag jarig! Voor zijn 5de verjaardag maakten we allemaal een mooie tekening, smulden we van rozijntjes en een lekker sapje, keken we naar een filmpje en zongen natuurlijk ook voor hem. Proficiat Wannes.