Een nieuwe week met Marjan

1 februari 2021

Vorige berichten:

Vandaag is de eerste week van de nieuwe maand februari gestart. We begonnen de dag met nieuwe plannen: onze restauranthoek verder inkleden, een park bouwen voor een dino, pizza’s kleien en maken en nog veel meer leuke ideeën kwamen naar voren. Juf Marjan had iemand meegebracht naar de klas, een nieuwe vriendje, haar naam is Maya, maar ze was nog een beetje verlegen. Gelukkig hebben de kleuters haar goed opgevangen en een mooi plekje uitgezocht voor Maya, op de roze stoel, toevallig haar lievelingskleur.

Maya vertelde dat ze het spannend vond om naar de klas te komen en dat ze is een beetje verlegen is. Dit gevoel herkenden veel kleuters en zo ontstond er een gesprek over bang en verlegen zijn. “We gaan goed voor je zorgen!” zei Rinus en toen was het ijs gebroken. Maya mocht een kijkje nemen in ons echte restaurant en bestelde een pasta die klaargemaakt werd door een kok en geserveerd werd door een ober.

Ondertussen waren de jongens een hoge toren aan het bouwen met plankjes, dit deden ze heel erg goed! Knap gedaan!

Er werden puzzels gemaakt, pizza’s geknutseld en spelletjes gespeeld. Na de middagspeeltijd werd er in onze nieuwe contracten gewerkt en verder gespeeld in het restaurant. Tot slot las Marjan een boekje over een pinguïn voor en was de dag alweer voorbij.

Tot morgen allemaal, Maya kan alvast niet wachten om jullie terug te zien!