Een onderzoek, tanden poetsen en een herfstwandeling.

17 oktober 2020

Vorige berichten:

Dinsdag maakten we nav het boek van Lyanna ook muziek in de klas zoals Dribbel met allerlei keukengerief uit onze poppenhoek. Cayden had kastanjes bij. Maar welke waren het en mogen we ze opeten ? Daar kwam ons onderzoekje uit. We weten nu dat we de tamme mogen eten en de wilde niet. We leerden ook een nieuw spel: de boomgaard. Samen werken zodat de raaf niet kan winnen. Het was ook weer de 3e week van de bakjes dus mochten we kiezen uit een bakje gaan spelen bij Jill of in onze klas een bakje kiezen.

Woensdag luisterden we eerst naar een liedje over tanden poetsen .  We hoorden goed hoe dat moest dus gingen we eens tonen hoe we dat elke dag doen. Wat waren we daar goed in en als beloning kregen we een tandenborstel mee naar huis.

Donderdag toonde Sébas ons zijn foto’s en Lyanna wilde met rolletjes uiltjes maken. Dus weer een leuk plan om te doen. We maakten ook puzzels zodat we onze kentekens in het glunderboek konden stempelen. Super gedaan.

Vrijdag hebben we zoals op dinsdag nog geturnd en maakten we samen met de muizenklas een herfstwandeling in de Maten. We moesten paddenstoelen zoeken, nootjes, blaadjes en dennenappels verzamelen. We zochten ook diertjes en vonden eenden, waterhoenen en zelfs schapen. Met de oren moesten we luisteren: we hoorden dan vogels fluiten. Het was een flinke wandeling dus waren we goed moe. Namiddag was het dan ook chill en konden we wat rustige dingen doen.

Maandag weer een nieuwe week, nieuwe bakjes dus kunnen we

nieuwe plannen maken. Hebben jullie er al ? Breng gerust het materiaal mee of je leuke ideeën. Tot dan en een fijn weekend.