Een postkantoor in de klas.

23 januari 2022

Vorige berichten:

Maandag konden we weer wat plannen maken voor de nieuwe week. In de namiddag hadden we vrije teksten en deze keer kleurden we een wintertekening in en vertelden daar een verhaal bij.

Op dinsdag had Mattis zijn 1e boekenronde en hij liet ons een boekje over de postbode zien. We zagen wat hij allemaal draagt, hoe hij de post sorteert, wat hij allemaal brengt, enz. Nath had wat spullen in de klas liggen en we besloten samen om een postkantoor te maken en keken wat we nog allemaal nodig hebben en eventueel kunnen maken. Er werd ook geturnd en in de namiddag hadden we nieuwe bakjes: lezen in winterboekjes, schijfjes leggen op de platen, pluimpjes via een patroon steken, een memory en een sjaal inkleuren volgens een legende.

Woensdag maakten we dan een grote , rode brievenbus . Die kunnen we dan bij ons postkantoor zetten.

Donderdag had Andrei de fotoronde. Zijn familie komt uit Roemeniƫ en daar praten ze niet zoals hier. Wie spreekt er nog een andere taal in de klas ? We spraken Italiaans, Pools, Frans, Engels en Duits. Wat vonden we dat gek maar wel leuk. We leefden ons ook in in onze rol als postbode: de brievenbus ledigen, de post sorteren en bij de juiste persoon brengen. Namiddag was het terug bakjestijd.

Vrijdag leerden we een versje over de postbode, telden we vingers en kikkers en brachten de juiste hoeveelheden samen. En Kristie kwam een verhaal van het kleurenmonster vertellen en de week sloten we af met een turnles.

Maandag weer nieuwe plannen . Heb jij er al eentje ? We luisteren er morgenvroeg graag naar. SPANNEND!!