Een speciale brief en voorleesweek

26 november 2021

Vorige berichten:

Maandag zijn we gestart met het schrijven van een brief voor Sint en Piet. Ook hebben we een tekening gemaakt om mee op te sturen. Maar wat hebben we allemaal nodig om de brief bij de Sint te krijgen? Na een gesprekje hebben we ontdekt dat we een enveloppe nodige hebben, het adres van de sint, de postbode en een brievenbus. Op het secretariaat zijn we bij Maddy een grote enveloppe gaan vragen en in de klas lag er een sticker met de sint zijn adres. Deze hebben we op de enveloppe geplakt en daarna onze tekeningen en brief erin gestopt.

Samen met de kikkerklas gingen we onze brieven voor Sinterklaas posten. We hopen snel een antwoord te ontvangen.

Onze bonenplanten zijn al goed gegroeid. We hebben ze deze keer in een grotere pot gezet om ze nog beter te laten groeien.

Het plan van Ezra en Doriano kreeg meer vorm. Zij wilden graag huizen bouwen met houten blokken. Er is een groot verschil tussen het bouwen met duploblokken en de houten blokken. Namelijk de duplo kan je vastklikken. Huizen bouwen met duplo beginnen we al goed te kunnen. Huizen bouwen met houten blokken lukt de ene kleuter al wat beter dan de andere. De houten huizen hebben als nadeel dat we ze ook niet gemakkelijk kunnen verplaatsen om ze een tijdje te bewonderen of om er aan verder te bouwen.

Elysia wou graag iets leuks doen met ballonnen. We leerden ze oppompen, gaven ze gezichtjes en gingen ermee turnen.

Fleur haar plan om iets rond voeding te doen , gebruikten we als uitgangspunt voor onze vrije teksten. We tekenden met kleurpotloden wat we graag eten.

Woensdag mocht Thaimoun de ontdekkoffer meegebracht. Zij had een zandloper, een rolmeter en een weegschaal meegebracht. Veel dingen om rond te werken. Het meten hebben we een vorige keer al eens gedaan, maar we hebben wel ontdekt dat de nieuwe peuters nog niet op onze meetblad staan. Dat gaan we nog doen, zo kunnen we zien of er iets veranderd(wie is de grootste, kleinste, evengroot, …)
We hebben ons vooral gefocust op het wegen. Thaimoun had een digitale weegschaal meegebracht waar cijfers op kwamen als er iets op lag en Jill had ook een weegschaal met 2 bakjes. Welk bakje is het zwaarste/lichtste/even zwaar? Tijdens VWT hebben we nog mogen experimenteren over wat zwaar en licht is en wat er dan met de weegschaal gebeurt.

Na de speeltijd hadden we nog even tijd om met de ballonnen in de turnzaal te spelen. Plannetje van Elysia.

We sloten deze week elke dag af met een verhaal dat werd voor gelezen door een familielid van 1 van de kleuters omdat het voorleesweek was.