Een verkeerswandeling en de vlinderclub

22 mei 2022

Vorige berichten:

WEEK VAN 02 MEI

Een fijne week met heel wat plannetjes zoals tattoos op elkaars hand tekenen, een onderzoek wat wel en niet magnetisch is, bekers stapelen met opdrachtkaarten en een korte route uitstippelen op het stratenplan van Nora. Wij gingen op verkeerswandeling rondom de school en moesten op zoek gaan naar de prenten die op onze verkeersbingo stonden. Daarnaast hadden wij een leuk idee tijdens klasraad, de familieronde van Xam, de natuurronde van Fee met zijn diamantenstenen, bakjestijd (schilderen binnen de lijntjes, bekers stapelen met opdrachtkaarten en een knip en plakwerk: prenten van jong naar oud leggen),

Het contractwerk ging over het verkeer (groepjes van 3 maken, het aantal voertuigen tellen en de juiste cijfer aanduiden, verkeersborden inkleuren volgens legende, voertuigen aanduiden, puzzelstukjes bij het juiste lege vakje aanduiden en de plaatjes die bij elkaar horen verbinden)

Daarnaast werkten we verder aan ons moederdaggeschenkje en oefenden we iedere dag ons versje.

Met klasraad hadden Lune en Nora een idee. Zij wilden graag een vlinderclub oprichten: iedereen mag meedoen en veel vlinderspelletjes spelen op de speelplaats. Andere kindjes vonden dat een goed idee en gaven nog enkele andere spelidee├źn.