Een week vol tegenstellingen.

11 november 2022

Vorige berichten:

Deze week zijn we gestart met plannen en ideeën rond het idee ’tegenstellingen’.

En er waren veel leuke dingen en tegenstellingen: boekjes die open en toe gaan, een djembe waar je stil/luid, snel/traag op kan spelen, een onderzoekje rond drijven en zinken en nog veel meer. Wat super fijne ideeën van iedereen. We lazen voor uit een boekje van Ivy , en we leerden de vouwdruk vooronze vrije teksten. Van enkel gingen we zo naar dubbel. Wat een leuke verwonderde gezichtjes.

Dinsdag was er turnen en de boekenronde van Mertan. Hij had een boekje met attributen bij van Bob de Bouwer. Wat was dat leuk om naar het verhaal te luisteren met die bewegende attributen. Na het verhaal hebben we het verhaal even na gespeeld met blokken en voertuigen zoals in het verhaal. Zelf waren we allemaal een Bob de Bouwer. We maakten ook een spiegel, dit ws ook een plannetje van Alvaro. De tegenstelling was spiegelend of niet. Waar kunnen we ons overal in zien ? Namiddag kwam Kristie een verhaal voorlezen over Coco. We leerden uit het verhaal dat we in ons zelf moeten geloven en steeds moeten proberen, want ook wij kunnen het.

Woensdag was er het onderzoekje van drijven en zinken. We gebruikten de materialen van Alvaro en Lennon en keken zo wat er drijft of zinkt. Nadien konden we allemaal nog eens proberen met de materialen. We moesten ook allemaal eens hoge en lage torens bouwen.

Donderdag voormiddag was Kristie in de klas. We luisterden ook naar de rpins van Viesvuilland die ons leerde hoe we afval moeten sorteren. In de namiddag was Nath terug en speelden we nog eens allemaal op de djembe. Speel luid, zacht, traag of snel. Plezier verzekerd.

En zo was deze kortere week al weer om.

Ik wil langs deze weg de bompa van Lennon nog eens bedanken voor het herstellen van onze praatronde banken. Wat zien ze er als nieuw uit. EEN DIKKE MERCI!!!!