Een nieuw jaar, een nieuwe start

12 januari 2024

Vorige berichten:

Hallo allemaal,

Eerst en vooral onze beste wensen aan iedereen die dit leest.

2024 is begonnen en we zijn met goede voornemens gestart.

Onze taakjes en afspraken hebben we nog eens grondig overlopen en gaan we vanaf nu wat beter doen en opvolgen. Daarbij hoort ook onze blog. We leerden voor de vakantie al wat een goede blog is en oefenden dit als vrije tekst.

Hieronder vind je een aantal van die leuke blogs over de periode van september tot december:

Kamernur

Het kamp.

We hebben op school een kamp gedaan. Daar hebben we een partyfeestje gehouden. We hebben daarna verstoppertje in het donker gedaan met de klas. Het was fantastisch.

Muziek maken bij Rabia.

Bij Rabia hebben we Tsjaikovski zijn muziek nagemaakt. We kregen een muziekinstrument waarop je kon trommelen of iets anders. Bij Tine hebben we over SOS on the Move geleerd. Daar hebben we geleerd hoe we een goede SOS kunnen zijn. Dat was leuk.

Ortisa:

Het halloweenfeestje 

Hey, wij hebben een halloweennamiddag gehad. We speelden allemaal spelletjes met de 1ste,2de en 3de graad. We keken een film met popcorn en moesten in een lange rij staan om een pompoen door te geven op tijd. We maakten ook een heksendrankje en aten nadien lekkere koekjes en snoepjes.

Dat was het. Ik vond het echt leuk en wil het graag nog een keer doen! 

Thiago:

Cosmodrome

In het begin gingen we in een 360° bol.  Daarna gingen we naar een grote ruimte waar van alles stond. We moesten rubberen ballen laten vallen in een spiraal waar er een gat in het midden was. We gingen ook in een ruimte waar een grote telescoop stond. Daar heeft een mevrouw ons een meteoriet van ijzer laten vasthouden. De mevrouw heeft de telescoop naar de zon gericht en er een papiertje onder gelegd. Het papiertje verbrandde. Toen fietsten we weer weg. Ik vond het een leuke beleving.

Milan:

De eerste voetbalwedstrijd

De eerste voetbalwedstrijd werd gespeeld door het 4de, 5de en 6de. Issa, Mirac en Milan tegen de rest. Issa dribbelde en Ilkay verdedigde hem en Ilkay paste de bal naar Luca en Luca schoot. Milan keepte hem en hij paste de bal naar Mirac. Mirac schoot en hij scooooorde. De bel ging en de wedstrijd werd gewonnen door Mirac, Issa en Milan.

Lou:

De 2 de week! 

We hebben een picknick gedaan. Het was op de Melberg. We mochten ook spelen. Daarna moesten we naar school om naar huis te gaan. Toen we op school waren, pakten we onze boekentas en gingen we naar buiten. Daar wachtten we op de papa’s en mama’s.

Stella:

De blog van het ruimte kamp

We zijn op kamp geweest! Het thema was ruimte. We hebben buiten een leuk spel gespeeld.

Daarna aten we spaghetti. We hadden ook een fuif en hebben veel gedanst.

Dan moesten we helaas gaan slapen. De volgende dag  zijn we met de fiets naar de Cosmodrome geweest.

Daar zijn we een tentoonstelling gaan bekijken. Die was leuk. Daarna moesten we helaas naar huis.

Amber:

Mijn beroepenronde

Ik heb een beroepenronde gedaan. Ik had gekozen voor hondenpensionuitbater.

Ik vertelde daarin wat voor taken ze doen en vertelde ook een paar weetjes.

Zoals dat je er een diploma voor nodig hebt en wat je moet weten over de rassen .

Wat je zeker moet weten is dat alle honden kunnen bijten!

Morena:

Cosmodrome

We zijn naar de Cosmodrome geweest. Het was zo leuk. We hebben een film gezien over licht. Een paar minuten later zagen we hoe de aarde draait. Dat was gek!

Daarna hebben we met een gigantische telescoop de zon gezien. Niet echt maar op een schijfje. Als we erin keken zouden we blind worden. De dag was geweldig!

Remy:

De Maten 

We zijn naar de Maten geweest met de Ipads. We hebben daar kriebeldiertjes moeten vangen. We hebben daar ook paddenstoelen moeten bestuderen. We waren daar met het vijfde, het zesde, het eerste en het tweede leerjaar. We hebben er ook een spel moeten spelen met touwen. We moesten foto’s maken van paddenstoelen en diertjes. In het grote meer hebben we ganzen gezien. En we hebben daar ook vissen gezien. Dat was een heel leuke uitstap.

Vince:

De geweldige kampdag op school

Het kamp op school ging over de ruimte. De eerste dag op kamp was een normale schooldag.

Maar daarna niet… Het was geweldig van de eerste seconde. Iedereen van de tweede en derde graad deed veel spelletjes. We hebben vegetarische spaghetti gegeten.

Toen was het tijd voor de pyjamaparty. Sommigen hadden geluk want ze vonden extra kaartjes voor een hapje of drankje. Even later ging de tweede graad slapen, de derde graad kon nog blijven feesten . Daarna ging iedereen slapen . 

De dag daarna gingen we fietsen naar de Cosmodrome. Toen was het weer tijd om naar huis te gaan.

Amine:

Mijn leuke boekbespreking

Op een woensdag heb ik mijn leuke boekbespreking gedaan. Het was een leuk boek. Het boek heette ‘Lilo Lastpak’. Tijdens mijn boekbespreking moest ik mijn favoriete pagina voorlezen voor de klas. Het was pagina 90 en 91. Ik moest ook een creatieve verwerking maken. Maar niet zomaar een gewone creatieve verwerking. Op ons blad kon je kiezen tussen verschillende creatieve verwerkingen, bedenk een ander einde voor het boek, een filmpje voor het boek, een kijkdoos enzovoort. Ik heb gekozen voor ‘Bedenk een andere titel voor het boek’. Mijn titel werd ‘De heks, de vampier, hun doodgewoon kind’. Ik vond het leuk om te doen. Ik raad het iedereen aan.

 

Bij deze leuke blogs kozen de kinderen ook nog enkele bijpassende foto’s die je hieronder kan terugvinden. Meer foto’s vind je natuurlijk ook op Seesaw!

Op naar onze 1ste bloggers van 2024!