Eerste weken in het 4de leerjaar

19 september 2022

Vorige berichten:

De eerste weken in het 4de leerjaar!

De dagen vliegen voorbij. De tijd gaat snel maar dat is wel een goed teken. We hebben alvast niet stilgezeten. Op de eerste vrijdag van het schooljaar hebben we de Melberg bezocht. We aten er onze picknick op en daarna gingen we spelen!

We hebben trouwens drie nieuwe leerlingen in onze klas! Welkom Milan, Halil en Melina!

Tijdens een les levend rekenen gingen we op zoektocht! We moesten getallen tot 1000 vinden. Overal op school vonden we getallen! 1000 puzzelstukken, 3x100V is gelijk aan 300, 15 oktober onze BBQ en nog vele meer…

Ook trokken we naar onze speelplaats om samengestelde woorden te vinden. Op de whiteboards konden we alle woorden opschrijven. Nadien wilden we ze graag aan elkaar voorlezen in onze buitenklas. Enkele voorbeelden: Speelplaats, vuilbak, buitenklas, zandbak, insectenhotel, grassprietjes, dennenboom, etc.

We maakten ook van krimpfolie onze gepersonaliseerde hanger om aan de klaspennenzak te hangen. Dat was wel cool om te zien in de oven. De folie werd op een mum van tijd wel drie keer kleiner.

Aliya vertelde tijdens haar receptenronde hoe je lekkere wafeltjes kan bakken. Nadien mochten we er ook van proeven Ze waren verrukkelijk! Hmmm!

We zijn ook begonnen aan ons eerste project! BELGIË! Door al onze vakantieverhalen over België en omstreken wilden we er toch wel meer over weten. Benieuwd hoe de onderzoekjes gaan verlopen!

Dat was het allemaal! Tot binnenkort voor meer verhalen en nieuwtjes!