Eigen papier maken en een nieuw vriendje in de klas.

5 maart 2023

Vorige berichten:

We mochten deze week een nieuw vriendje verwelkomen in de klas: welkom Emiliano. Blij dat jij ons groepje komt vervoegen.

We hadden weer enkele plannetjes deze week en een boeken- en fotoronde. Ook hadden we deze week de bakjes van de muizenklas en hadden we maar liefst 3 x turnen. Joepieeeeee!!!

Mathis had een boekje bij over red de aarde. Heel wat dingen zijn we ons al bewust van en we vertelden ook nog eens over recycleren. Wij leerden daarom over papier recycleren. We zochten op hoe we dat konden doen. We gingen hiermee dan ook aan de slag. Scheuren, water toevoegen, mixen en op een zeef scheppen en dan drogen maar.

De overgrootmoeder van Lennon werd ook 90 jaar en daar maakten we kaartjes voor en een leuk boekje om cadeau te geven.

De boekenronde was van Sare Nur. In haar boekje moest je schuiven, draaien of trekken. We gingen nadien eens op zoek in onze klas waar wij aan moeten draaien, schuiven of trekken om dingen in beweging te krijgen.

De fotoronde was van Luca.Leuke vakantie foto’s waar een piratenboot niet mocht ontbreken. En net nu heet Piet Piraat een leuk nieuw lied: troepsoep. Dat past helemaal in ons thema van red de aarde. Dus dat hebben we een paar keren beluisterd.

Zo was onze week weer leuk gevuld en zijn we klaar voor het laatste weekje rond ‘ik ben’.