eitjes koken/bakken, kleuren mengen en sponsorloop

29 september 2022

Vorige berichten:

Maandag was het plannetjestijd en mocht iedereen iets meebrengen.

Mats had een stickerboekje meegebracht over de onderwaterwereld. Milou had een eitje meegebracht en Elysia had een boek meegebracht over kleuren. Lucio had ook een auto meegebracht, hij wou dat deze graag van een glijbaan kon glijden.

We hebben een vrije tekst gemaakt met kleuren en vlekken, net zoals in het boekje ‘kleur’ van Elysia. We plooiden het blad in 2 en de druppels verf maakten een nieuwe afdruk, de kleuren mengden door elkaar, … Wat zagen we er nu in? Hierover mochten we vertellen.

Ook hebben we een versje geleerd over kleuren mengen. (zie seesaw)

We hebben eitjes gebakken en gekookt in de poppenhoek, maar we hebben natuurlijk ook echte eitjes gekookt zoals Milou haar mama het doet. Ook hebben we het verschil gezien van een gebakken en een gekookt ei. Eerst begonnen we met een onderzoekje over hoe een ei eruit ziet, waar het vandaan komt, …

Dinsdag mocht Laurien een boek meebrengen voor de fotoronde. Ze had een zoekboek meegebracht, wat leuk! Soms moesten we goed kijken waar de juiste voorwerpen verstopt zaten.

Woensdag hebben we een schrijfdans gedaan met verschillende kleuren en met snelle en trage muziek. We mochten voor een keer verven en tekenen op tafel, zo leuk!

We hebben ook een dierentuin gemaakt voor de onderwaterwereld. De haaien, de orka’s, de schildpadden, … £
Ook hebben we in de autohoek Lucio zijn plan uitgewerkt door buizen bij de autohoek te leggen om een glijbaan te bouwen voor de auto’s. en ze vlogen de klas door! 🙂

Donderdag was het sponsorloop. We waren er helemaal klaar voor. Fijn dat er zo een grote opkomst was van de ouders om te supporteren of mee te doen!!

Hélder mocht donderdag ook zijn foto’s laten zien voor de fotoronde. Hij had een foto van de dierentuin, van een kameel die hij gezien had in bokrijk en een fietstocht. We hebben vrijdag een kameel gemaakt en een onderzoek gedaan over een kameel en een dromedaris.