Familie-, natuur- en crearonde

24 september 2020

Vorige berichten:

We hadden deze week heel wat leuke rondes, te beginnen met een familieronde van Wannes. Zij hebben thuis bijen, die honing maken. Wannes bracht een pot van hun eigen honing mee om te proeven, hmm lekker hoor!

Woensdag toonde Kaï ons slakken uit zijn tuin voor de natuurronde. We observeerden de grote en kleine slakken, we ontdekten dat ze 4 voelsprieten hebben (2 kleine en 2 grote) en dat ze helemaal in hun schelp/huisje kunnen kruipen als ze bang zijn. Ze laten ook een slijmerig spoor achter, dat glinstert. Door de loepjes zagen we hun mondje, waarmee ze graag sla eten, en hun kleine oogjes in de grote voelsprieten. We gingen vandaag ook een extra uurtje bewegingsspelletjes spelen met Mutlu.

Donderdag toonde Aissa haar eigen gemaakt knutselwerk tijdens de crearonde. Ze had een masker van een eenhoorn met een regenboog en wolkjes met touwtjes aan een stok. “Een soort glundermasker, waarmee je een mooie foto kan maken als je glundert”, vertelde Aissa zelf. Zó mooi!

We werkten deze week ook samen met de klas van Britt voor onze bakjestijd, dat was leuk! Zo kunnen we even kiezen in welke klas en met welke vriendjes we kunnen werken.