feest in de klas

9 december 2022

Vorige berichten:

Wat een leuke ideeën zijn er meegebracht rond ons nieuwe onderwerp ‘wat een feest!’.

We hebben ballonnen gekregen, een kroon gezien, een kersthanger, een boekje gelezen rond feest, een verjaardagskaart, toeters, lichtgevende armbandjes, … ook hebben we kennis gemaakt met andere feesten zoals het suikerfeest of de ramadan.

We zijn gestart met onze klas gezellig te maken rond kerst. We zijn een kerstboom gaan halen en hebben verschillende ballen, slingers en lampjes erin gehangen. We hadden grote en kleine balletjes, lange en korte slingers, … Onze tegenstellingen kwamen al weer volop aan bod.

Doorheen de dag hebben we onze vrije tekst gemaakt met verfstempels rond kerst. Nadien mochten we er een verhaal over vertellen.

We hebben onze zoutdeeg koekjes geverfd. Nu kunnen we in het winkelhoekje zelfgemaakte koekjes verkopen.

Dinsdag hebben we een verwerking gemaakt met Hélder zijn boekje voor de boekenronde. Hij had een boekje meegebracht over de ruimte, een raket en planeten. we hebben met de klei bolletjes gerold om zo de maan te maken. Ook hebben we met de blokken raketten gebouwd.

Donderdag en vrijdag zijn de vriendjes van de kikkerklas op bezoek geweest. We hebben een kerstboom uitgeknipt en deze van groot naar klein geplakt. We hebben met de dino’s gespeeld, in de poppenhoek eten gemaakt, met de tandwielen gebouwd, kettingen gemaakt, … en nog veel meer!

We hebben gezelschapsspelletjes gespeeld in de namiddag zoals domino, memory en pinguin panic.

Vrijdag hebben we ons kerstatelier gehad en mochten we allemaal ons gekozen knutselwerk gaan maken in de verschillende klassen.

Maandag is het weer plannetjestijd en mogen er weer nieuwe ideeën en plannen meegebracht of verteld worden.