Feest!

20 februari 2023

Vorige berichten:

Gedurende de hele week hielden wij themadagen: gekke boekentassen-dag, valentijn-dag, 1 kleur-dag, Disney-dag en naar keuze verkleden. Iedere dag mochten wij fier onze versierde boekentassen, Valentijns attributen en (verkleed-)kleren tonen.

Verjaardagsronde: Er werd gezongen, complimenten gegeven, gedanst, spelletjes gespeeld en gesmuld met een lekkere taart die de kleuters zelf mochten versieren met slagroom en witte chocola. Proficiat met je 5de verjaardag, lieve Deniz!

Actuaronde: Week tegen Pesten: de 4 stippen van stip-it werden uitvoerig besproken en daarna deden wij een rollenspel. Dit vonden wij leuk! Over de aardbeving in Turkije en Syrië werd er een kort kringgesprek gehouden. De wafelverkoop voor de slachtoffers heeft 760 euro opgebracht. Dankjewel!

Plannetjestijd: Ons verkleden (een doos vol verkleedkleren), de was ophangen (techniek: hoe gebruik je de wasknijper), verder puzzelen, de confettibak en ons contractwerk afwerken.

Wiskunde: Aanvullen tot 5 of 10: de medicijnenpotjes werden aangevuld tot 5 of 10 pillen.

Taal: We leerden een versje over carnaval, er werden boekjes voorgelezen en de letters van carnaval werden op een speelse manier geoefend (letters typen op de computer, stempelen op een blad, krijten op het krijtbord, schrijven met stiften).

 

Een zwijntje met een bril, een roze krokodil

Twee wandelende taarten, een kat met zeven staarten

Drie kleine kleine reusjes, een man met vier neusjes

Ja dat alles zag ik al, maar het was met Carnaval.

Turnen met Anouk: Deze week kregen wij een extra uurtje turnles van Anouk. Op Seesaw kan je de foto’s van de turnles op 14 februari bekijken.

Ritmiek: Een eenvoudig lied ritmisch begeleiden met ritmestokjes.

Crea: Wij maakten afdrukken met verschillende soorten verfrollers.

Bakjestijd: Bekers stapelen volgens opdrachtkaarten, elkaar schminken, waterverven en mijn huis tekenen en bouwen.

Mannetje van de maand: Wij tekenden het mannetje van de maand nadat we uitvoerig de lichaamsdelen hadden besproken.

Carnavalsfeest: Wij hielden een optocht in school met slingers en wensten alle leerlingen een fijne carnaval. We dansten op muziek, de discobal die voor extra sfeer zorgde en bliezen heel wat serpentines. Dat was een leuk feest!