Festival in het bos.

9 oktober 2023

Vorige berichten:

Afgelopen 2 weken hadden we weer veel plannen en ideeën.

Ivy leerde ons wat dingen over de ezels. We noteerden alles op een onderzoeksblad . Adeo was in onze klas en had voor de ontdekkoffer een boortje bij en toonde hoe je dat moet gebruiken om het klokkenhuis uit de appel te halen. Nadien konden we er fijn van smullen. We legden en plakten de levenscyclus van de vlinder op een blad en mochten hier dan een vrije tekst bij schrijven. We tekenden ons eerste mannetje van de maand. Zo kunnen we elke maand kijken welke vooruitgang we maken. Er was ook de sponsorloop. We moesten een loop- en hindernisparcours afleggen. Was was dat leuk. Goed gedaan meester Bart en bedankt aan onze supporters. En natuurlijk deden we ook onze bakjes voor de laatste keer en wisselden we uit van klas. De muziekronde was van Kobe en dat ging over de wielen van de bus. We besloten dan om zo een bus te knutselen met de eierdozen die we van Nèvio hebben gekregen.

Da, was het tijd voor een nieuw onderwerp van de maand. Het was nu tijd voor ‘festival in het bos’.

We hadden verschillende voorwerpen bij en plannen. We onderzoeken hoe de natuur er uit ziet in de herfst, we gebruikten een monodruk voor onze vrije tekst en we gingen met alle kleuters naar Kattevennen voor een boswandeling met opdrachten. Wat was dat een leuke wandeling. Vele (groot)ouders gingen met ons mee. Kristie kwam naar de klas voor sociale vaardigheden. Hoe voelen we ons in de klas en waarom ? We mochten onze popjes bij het juiste kleurenmonster zetten.

Op donderdag werd Nath en de andere juffen getrakteerd op een lekker ontbijt voor dag van de leerkracht en ondertussen pasten de mama van Nèvio en Emiliano op ons. Nadien zochten we nog leuke blaadjes, takjes, bloemetjes , enz om een mooi natuurschilderijtje te maken.

Bas had de fotoronde en liet ons zien dat ze met de boot varen en dat ze dan een reddingsvest dragen. Op vrijdag hadden we een extra dagje vrij.