Fototrucage 📸 & gekleurde rozen

25 april 2021

Vorige berichten:

We deden deze week fototrucage. Dit zijn foto’s die ons kleiner of groter doen lijken en dus een beetje gezichtsbedrog zijn. We keken samen naar enkele voorbeeld en gingen dan zelf in kleine groepje aan de slag. Hier zie je de resultaten:

En zo maakten we de foto’s:

Deze week had Sterre een leuke verrassingsronde bij. Ze had witte rozen en kleurstof bij. Ze vertelde ons dat de roos zou verkleuren wanneer we deze in kleurstof met water zouden steken. We waren allemaal heel benieuwd of het zou lukken. Toen we de dag nadien in de klas kwamen zagen we een verbluffend resultaat. Hoe komt dit? Sterre kon ons mooi uitleggen dat het komt omdat de steel van de roos water opneemt en dus ook de kleurstof zal opnemen, daarom kleuren de blaadjes van de roos. Knap gedaan Sterre!

Silke Z. had gekozen voor receptenronde. Ze maakte bij haar thuis koekjes. Ze vertelde ons ook dat ze de koekjes eigenlijk niet zo lekker vond, dus ze was wel blij dat we door corona de koekjes niet mochten proeven. 🙂 Ze had wel veel plezier in het maken van de koekjes en dit liet ze ons stap voor stap zien in een mooie powerpoint. Knap gedaan Silke!

Lily stelde deze week heel professioneel het weer aan ons voor.
Silke H. had een wespennest gevonden aan de gevel van haar huis. Er zaten gelukkig geen wespen meer in. Ze is nu wel heel benieuwd om dit verder te onderzoeken.
Cathaleya vertelde tijdens haar actuaronde dat er veel meer zeehonden op het strand te vinden zijn. Dit komt omdat er meer en meer honden loslopen en ook meer mensen zijn. De zeehonden drogen dan uit waardoor ze sterven. Knap gedaan Cathaleya!

We maakten tijdens de les begrijpend lezen een monster. We moesten elke stap goed volgen en kregen dan een echt monster met een wrat, slijm, scheve tanden en nog veel meer. We kunnen zelfs spulletjes in ons monstertje steken, dan blijft het rechtstaan.