* Gelukkig Nieuwjaar * Creatieve vingers *

14 januari 2023

Vorige berichten:

Dag iedereen! Eerst en vooral een een gelukkig nieuwjaar!  *2023*

Morena toont haar ontwerpenboekje en Amber laat zien dat de dikte van papier een invloed heeft op de snelheid van het zinken of het drijven.

Met Anouk hebben we het lees- en leerplein ontdekt. We gingen opzoek naar nuttige informatie voor ons project ‘Weg van het product’. Tijdens onze graadsklaswerking gingen we aan de slag met de instrumentenkoffer. We leerden over de muzikale bouwstenen en leerden verschillende ritmes te slaan.

Tijdens het schoolatelier kwam Katelijne, mama van Maud en Wannes, een super toffe activiteit begeleiden. We maakten kabouters met wol en een stukje karton.

Wekelijks werken we in onze spellingsschriften en deze week gingen we creatief aan de slag met de geleerde woorden. Iedere groep van 3 of 4 leerlingen kreeg een aantal woordkaarten. We moesten telkens 1 zin opschrijven met elk woord. Als iedereen aan de beurt was geweest, maakten alle zinnen samen een verhaal. Dat zorgde voor grappige teksten.

Donderdag kwam Julie op bezoek! Tijdens de eerste twee uren mochten we als kunstenaars aan de slag in de kunsttruck. Het prentenboek ‘Samen’ zorgde voor de inspiratie en nadien tekenden we met behulp van houtskool prachtige gorilla’s. De achtergrond werd opgebouwd met waterverfpotloden. Dat gaf een super mooi effect. Tot snel Julie!

Tot de volgende keer!