Gezellige kerst in onze klas

12 december 2021

Vorige berichten:

We zijn deze week onmiddellijk van start gegaan met het versieren van onze klas, het maken van onze kerstcadeaus en nieuwjaarsbrieven, het inoefenen van onze nieuwjaarsbrief, …

Maandag hadden we verf nodig voor ons kerstcadeau, we gaan natuurlijk nog niet teveel vertellen hierover, zodat het nog een verrassing blijft. Na de speeltijd zijn we de kerstspullen gaan halen en de kerstbomen om in onze klas en in onze poppenhoek te zetten. Tijdens het versieren hebben we ook wat geoefend door het aantal bollen te tellen, de slingers die groot of klein zijn, welke kleuren er in onze boom hangen, welke stappen we eerst moeten doen om onze kerstboom te versieren, …

Namiddag hebben we Elysia haarplan uitgewerkt. Zij had stickers meegebracht, we mochten de stickers op een papier opplakken en met stempels konden we extra dingen toevoegen.Om onze dag af te sluiten hebben we onze versje voor nieuwjaar al eens geoefend.

De laatste tijd zijn wel helemaal in de ban van puzzelen. Iedere dag willen we wel puzzelen. Dinsdag hebben we dit ingepland in onze dag.
Ook hebben we een scheurhoekje gemaakt. Papiertjes in stukjes scheuren is goed voor onze fijne motoriek, maar deze hebben we ook nodig om onze nieuwjaarsbrief af te werken. Ook zijn we gaan turnen met Giete. Zij heeft Anouk voor een keer vervangen.

Namiddag was het bakjestijd. Deze keer hebben we bakjes gemaakt rond kerst, popjes hun kleren aan en uit doen(plan thaimoun), fijne motoriek, …

Woensdag mocht Fleur de ontdekkoffer meebrengen. Ze had een pureestamper meegebracht. Ze kon al goed vertellen waarvoor het diende. Er waren nog kindjes die het voorwerp herkenden. We zijn op het plan gekomen om met de pureestamper te stempelen, samen met nog kerstvormpjes. We hebben ons eigen inpakpapier gemaakt op deze manier. Ook hebben we een plan om donderdag broccolipuree te maken.
Op het einde van de dag heeft Nihal het boekje van Rozerin (turks boekje over de bremer stadsmuzikanten) verteld. We hebben enkele nieuwe woordjes geleerd in het turks zoals Poes = kedi, Hond = köpek, ezel =esek en haan=horoz.

Donderdag hebben we nog wat verder gewerkt aan onze nieuwjaarsbrieven en kerstcadeau’s. Na de speeltijd hebben we broccolipuree gemaakt. water koken, patatjes en broccoli in stukjes snijden, pureren, … Hij was net op tijd klaar om tijdens onze lunch ervan te proeven. Eerst mochten we allemaal een lepeltje proeven en wie het lekker vond kreeg een kommetje vol puree. MMM, het was heel lekker en snel op!

Vrijdag mocht Muhammed een liedje of instrument meebrengen voor de muziekronde. Hij had een piano meegebracht. We hebben een muziektafel gemaakt en Melina heeft liedjes gespeeld voor ons op het keyboard als verwerking.

Na de speeltijd zijn we gaan turnen met Anouk( momenteel turnen we op dinsdag en vrijdag, met Anouk als turnjuf)

Namiddag was het weer bakjestijd.

Maandag is het plannetjestijd en mogen de kleuters iets meebrengen/vertellen waarrond we die week mee gaan werken. Je mag op voorhand al samen nadenken wat je kleuter graag als plan wil uitwerken.