Griezelfeest – Halloween

30 oktober 2020

Vorige berichten:

Dinsdag was Kiri in de klas. Ze had een boekje bij over ‘het griezelfeest ‘. Na het verhaaltje hebben we een spookje gemaakt van een papieren zakdoek en een versje over een spookje geleerd.
Na de speeltijd hebben we een spookje gemaakt met watjes. De watjes moesten we in kleine plukjes trekken en daarna opplakken op papier.
Namiddag hebben we bakjestijd gehad, deze keer mochten we weer wisselen met de bakjes van Nath.

Woensdag hebben sommige vriendjes de spookjes met watjes afgewerkt en andere kleuters mochten nog wat spelen in de klas. We hebben onze halloweentafel uitgebreid met enkele spulletjes van Fee. Hier hebben we weer fijn mee gespeeld.

Na de speeltijd hebben we een onderzoekje gedaan over de spin en hebben we ook een liedje geleerd over ‘marilyn de spin’ (naam kan veranderd worden naar naam van de kleuters). Om onze dag af te sluiten was er ons forum. Deze keer mocht de 3e graad iets voorbereiden. Dit kunnen jullie terugvinden op onze facebookpagina.

Donderdag hebben we de eerste stap gezet om onze mummie te maken. Na de speeltijd hebben we met een groepje de pompoen uitgehold die Fee meegebracht had. In de pompoen zaten pitten en slijmerig vruchtvlees. De pompoenpitten hebben we eruit gehaald en gaan we laten drogen. Misschien kunnen we in het voorjaar pompoenen planten! We konden kiezen tussen enkele prenten om uit te snijden.
Ook ging er een groepje bij Kristie naar een verhaal luisteren over het kleurenmonster. Na de vakantie gaan we nog verder werken rond gevoelens. Het is belangrijk dat we elk gevoel kunnen tonen.

Namiddag hebben we voor de laatste keer met de bakjes van Nath kunnen werken. Spinnenpoten maken met klei, dieren sorteren(boerderij en dierentuin) en spinnenwebben maken door punten te verbinden)

Vrijdag was het halloween in school. Iedereen heeft goed zijn best gedaan om zich te verkleden. Wat een leuke ideetjes!

Voormiddag hebben we onze mummie verder afgewerkt en hebben sommige kleuters ook een pompoen geverfd door op de lijntjes te stempelen met verf.

Namiddag was het ons halloweenfeestje. Eerst hebben we samen met de kikkerklas een verhaaltje voorgelezen door Nath en nadien konden we kiezen: In de muizenklas een halloweenfilmpje en in de kikkerklas konden we dansen.

Om onze dag af te sluiten hebben we nog een leuke groepsfoto gemaakt

Fijne herfstvakantie allemaal en hou je veilig en gezond!
Hou jullie mails ook in de gaten voor verdere communicatie ivm de coronaregels.