Halloween in aantocht, een fijne proef en een onderzoekje.

24 oktober 2021

Vorige berichten:

Maandag weer heel wat plannen kunnen noteren. We konden meteen in actie schieten. Lennon wilde graag vleermuizen maken en had al heel wat materiaal daarvoor bij. Fijn Lennon. En Rocco vertelde over halloween. We hebben de klas dan wat versiert en de verkleedkoffer werd omgetoverd tot een halloween verkleedkoffer. We kunnen ons nu fijn omkleden tot een pompoen, heks, spook,… De planeten met raket van Nick werd ook verder afgemaakt. Namiddag maakten we vrije teksten bij onze vouwdruk. Deze gingen over de herfst.

Dinsdag leerden we een heksenspreuk versje. Dze kunnen we tijdens een lesje bewegen toepassen , want de spreuk kan ons omtoveren tot eender wat. De vleermuizen werden ook afgewerkt, we turnden samen met grote Jill en in de namiddag hadden we nieuwe bakjes: verwoorden wat er op de prenten staat, sorteren van klein naar groot , een egel of spin maken met klei en allerlei herfstspullen benoemen , tellen en verzamelen.

Woensdag had Quinn een proefje voor ons waarin hij toende hoe je microben, bacterien , vuil weg krijgt door je handen te wassen met zeep. Knap gedaan man.

Op donderdag tijdens de praatronde konden we iets vertellen of tonen wat we hebben meegebracht. Sena had lego kaarten bij, dus haalden we onze lego ook eens boven en wat werd daar leuk mee gespeeld, gebouwd en vertelden we er heel mooi over. Nath genoot van het samenspel. We maakten ook een mannetje van de maand adhv een stappenplan en met Katia leerden we papier scheuren..We deden ook een onderzoek over kastanjes , want welke eten we nu en hoe herkennen we ze. Er was ook bakjestijd. En we leerden hoe we de rits van onze jas moeten sluiten. Bij sommigen lukt het al goed.

Vrijdag was onze stagiaire Melina er weer en zij speelde een spel met ons: een herfstbingo. Ze introduceerde het met een boekje en we waren meteen geboeid. Met Nath mochten we een pompoen beplakken met onze zelf geknipte snippers.In de namiddag was er voor de laatste keer dez week bakjestijd. Foto’s van vrijdag zijn er helaas niet omdat Nath haar gsm vergeten was ( bloos,bloos).

Maandag vliegen we er weer in voor dat het een weekje vakantie is , dus hebben jullie al je plannetjes klaar ?

Vrijdag mag iedereen verkleed naar school komen omdat we in de namiddag halloween gaan vieren .