Herfstwandeling, pompoensoep en tellen met herfstvruchtjes

16 oktober 2022

Vorige berichten:

Nieuwe week, nieuwe plannen! tellen met eikeltjes, dennenappels verven, soep maken of een griezelgezicht, wandelen in het bos, met klei spelen en nog zoveel meer!

We zijn maandag gestart met het verven van okkernoten en eikels. We gaan hier griezelgezichtjes op tekenen als ze droog zijn. Ook in de winkelhoek hebben we een pompoenwinkeltje gemaakt, zo kunnen we in de poppenhoek lekkere pompoensoep maken. Ook hebben we met de eikeltjes van Hélder leren tellen.

Namiddag hebben we een vrije tekst gemaakt met herfstblaadjes en een foto van onszelf. Gekke haren maken, blaadjes die rond ons vliegen, …

Dinsdag zijn we met alle kleuterklassen op herfstwandeling geweest. We zijn adhv een Bingo op zoek gegaan naar verschillende voorwerpen zoals eikels, kastanjes, paddenstoelen, takjes, insecten, spinnen, …

Nadien hebben we een nabespreking gedaan van onze herfstwandeling.

Namiddag is Kristie bij ons op bezoek geweest. We hebben samen een spel gespeeld rond het kleurenmonster en onze gevoelens. Zijn we blij, bang, boos, verdrietig, rustig of verliefd? We mochten onze glunderpopjes bij het juiste gevoel zetten. Nadien hebben we ook onze glunderkettig aan elkaar uitgedeeld en verteld waarom hij/zij de glunderketting verdient heeft. Nadien was het bakjestijd, deze week hebben we nieuwe bakjes gemaakt. Een bakje rond vormen, kleuren, fijne motoriek en opdrachtkaarten namaken.

Woensdag mocht Elysia iets meebrengen voor de ontdekkoffer. Ze had een thermometer meegebracht. Na haar uitleg hebben we een doktershoekje gemaakt en gekeken wie er ziek was, wat er moest gebeuren, een ziekenbedje geïnstalleerd, … De thermometer geeft aan als je het warm hebt, we hebben ook eens gekeken in de klas wat er warm en koud aanvoelt.

Donderdag hebben we onze heerlijke pompoensoep gemaakt, snijden, kruiden, proeven, pasta breken, ruiken, … Ook de pompoenpitjes hebben we bijgehouden om in de lente hopelijk pompoenen te planten.

Op het einde van de dag hebben we een spelletje gespeeld met de wasknijpers. 1 kleuter was de ‘egel’ en de andere kleuters mochten enkele wasknijpers op de rug hangen. Nadien moesten we de wasknijpers tellen of de kleur benoemen. Dit vonden we heel leuk en grappig =)

Vrijdag hebben we een klas overschrijdende activiteit gedaan met de kleuters van de kikkerklas. We hebben een bewegingsmoment gedaan in de turnzaal en nadien mochten we ook eens in de kikkerklas gaan spelen en kennismaken met de andere kleuters.

Mats mocht voor de muziekronde ook iets meebrengen. Hij had een gitaar meegebracht. Er waren verschillende knopjes met verschillende geluidjes. Er waren ook dierengeluiden te horen. Deze konden we al heel goed raden. Nadien hebben we op de computer ook verschillende dierengeluiden laten horen die we samen moesten raden.

Maandag is het weer plannetjesronde en mogen de kleuters een nieuw plan meebrengen/Vertellen!