Hiep hiep hoera Doriano! + Welkom Fleur en Linne

27 februari 2021

Vorige berichten:

Maandag mochten we 2 nieuwe peuters welkom heetten in onze muizenklas. Welkom Linne en Fleur.

Tijdens plannetjestijd hadden we weer veel leuke dingen te vertellen. Xam had 2 handpopjes meegebracht, hij wou graag met de handpoppen spelen. Joris had een soort magnetisch tekenbord meegebracht. Je moest aan 2 wieletjes draaien om lijntjes tevoorschijn te toveren en als je met het doosje schudde gingen de lijntjes weg. In de klas hebben wij ook magneet tekenborden, dus hebben we daar ook eens mee geëxperimenteerd.

Op maandag maken we vaak onze vrije teksten, en na iedere vakantie mogen we onze vrije tekst maken over de vakantie. Op seesaw kan je de leuke teksten lezen en zien.

Namiddag was het feest. Doriano is in de vakantie jarig geweest, en dat hebben we gevierd in de klas. We hebben gezongen, een lekkere traktatie gekregen en ook een leuk klascadeau. We hebben klei, prentenboekjes, chenilledraad en paaseieren om te verven gekregen. Dank je wel hiervoor!

Om onze dag af te sluiten zijn we buiten met de bal gaan spelen(plan Joris). We moesten de bal naar elkaar rollen. We hebben ook genoten van het mooie weer buiten.

Dinsdag was Kiri in de klas. Thaimoun mocht voor de boekenronde een boek meenemen. Ze heeft gekozen voor een voertuigenboekje waarin een raket stond, een vliegtuig, een duikboot, een auto, een trein, … We leerden enkele nieuwe voertuigen.
Onze klas is zo gek van voertuigen dat we de autohoek hebben opengedaan. We zijn in de Kikkerklas enkele autobanen gaan lenen, dit was heel fijn!
Met de colorino hebben we ook voertuigen gemaakt adhv stappenplan. Fleur en Linne hebben rustig een boekje gelezen in de kring.

Namiddag was het bakjestijd. We hebben een memory gespeeld met schaduwbeelden, hamertje tik met stappenplan, poppenspel met handpoppen en puzzelen.

Op het einde van de dag hebben we ook een zoekboek gekregen van Nath en hebben we hier wat in gekeken.

Woensdag had Keano een duikbril meegenomen. Hier gaat hij mee zwemmen. Hierover hebben we een gesprekje gehad(hoe moeten we zwemmen, wat moeten we aandoen, …) Ook had Thaimoun kapperspulletjes meegebracht en een pop en hebben we de poppen verzorgd in het kapsalon. Klara was met de trein op uitstap geweest naar de speeltuin. Ook Aydin vertelde dat hij al eens met de trein op uitstap geweest is. Zo hebben we een hoekje opengedaan met de treinsporen.

Na de speeltijd was het mooi weer en hebben we er even wat van geprofiteerd. We zijn buiten aan de glijbaan gaan spelen. Op het einde van de dag was er ook een forum van de klas van Vally. (zie fb live)

Donderdag zijn we gestart met een wiskundig boekje. Een boekje over tegenstellingen zoals klein-groot, breed-smal, hoog-laag, … Dit hebben we ook proberen uit te beelden. Ook mocht Ezra zijn foto’s laten zien voor de fotoronde. Er waren ook enkele kleuters die iets meegebracht hadden. Joris had een graafmachine meegebracht. Wat doet een graafmachine allemaal, …hier hebben we buiten mee geëxperimenteerd met de steentjes. We hebben gepuzzeld, met de strijkparels gespeeld(plan Keano) en in de poppenhoek hebben we sleutels ontdekt en gingen we overal kijken of de sleutels in het sleutelgat pasten.
’s Middags hebben we lekker buiten gepicknickt met het mooie weer en namiddag was het weer bakjestijd.

Vrijdag zijn we eerst gaan turnen met Miranda, de nieuwe turn juf, want Mutlu is nog afwezig. Na de speeltijd hebben we ons mannetje van de maand februari getekend en wou Thaimoun graag nog eens met de barbies spelen. Doriano had spulletjes bij voor in de poppenhoek en deze hebben we ook nog eens open gedaan.

Namiddag was het bakjestijd en om onze dag af te sluiten zijn we buiten gaan spelen met de bal. Deze keer moesten we niet gooien/rollen met de bal, maar stampen tegen de bal. En Dit ging al heel goed!

Fijn weekend allemaal!

Maandag is het weer plannetjestijd en mogen jullie al jullie ideeën meebrengen/vertellen/vragen/…