Hiep hiep hoera Ezra en cake bakken

5 maart 2021

Vorige berichten:

Dinsdag was de dag een beetje anders gestart. De muizenklas en de kikkerklas werden verdeeld. Kiri gaat vanaf nu om de 2 weken schrijfdans geven aan de 1ste kleuterklassers en de andere kleuters hebben plannetjestijd bij Nath. Dat is pas teamwork hè 🙂

Op dinsdag hadden we ook een feestvarkentje in de klas. Ezra was jarig. Hij is 3 jaar geworden. Hiep hiep hoera! Samen met de kindjes van de klas hebben we Ezra getekend en er een mooi boekje van gemaakt. Ezra had het verjaardagsboek gevuld met leuke foto’s. Dit hebben wij samen in de kring bekeken.
We hebben samen gevierd in de klas met de leuke verrassingen die we gekregen hebben. Dankjewel!!!

Als leuke afsluiter zijn we van het zonnetje gaan genieten in de buitenklas van Nath, lekker gezellig spelen en genieten van dat lekker weertje, ZALIG!

Woensdag mocht Iloé de ontdekkoffer meebrengen. Ze had een rood voorwerp meegebracht. Wat was het? waarvoor gebruiken we het? hoe gebruiken we het? … Het leek op een beker om te drinken, maar als er water ingegoten werd viel het er langs onder weer uit, … We kwamen tot de conclusie dat er een gat inzat vanonder. Iloé had een trechter meegebracht. Hiermee hebben we geëxperimenteerd, flesjes en bekertjes gevuld, …

Ook was er tijdens plannetjestijd op dinsdag bij Nath in de klas een idee ontstaan rond letters en cijfers en schrijven. Jill had schrijfpatronen voorzien die we moesten natekenen. Ook hebben we de magneetcijfers en letters gesorteerd.

Donderdag hebben we lekkere cake gebakken. Eerst keken we naar een filmpje over hoe we een cake moeten baken. We keken welke ingrediënten en benodigdheden we nodig hadden en begonnen er stap voor stap aan. Namiddag hebben we lekker kunnen proeven en MMM hij was lekker!

Linne en Fleur hebben hun knutselzak gestempeld en ook hun verjaardagskadertje versierd. Zo kunnen we ook hun spulletjes aan de muur ophangen.
Namiddag was het bakjestijd en mochten we Nath haar bakjes lenen voor deze week.

Vrijdag mocht Joris voor de muziekronde iets meebrengen. Hij had een liedje bij van Nijntje over het orkest en ook een muziekboekje met instrumenten. Nadien hebben we een raadspelletje gespeeld over instrumenten. We moesten goed luisteren en raden welk instrument we hoorden.
Tijdens VWT hebben we een xylofoon geknutseld. Hierbij moesten we de strookjes van klein naar groot leggen en tussen de lijnen leggen.

We hebben van Carmen een leuke verrassing gekregen. We hebben enkele spelletjes gekregen voor in de klas. We hebben ze namiddag in de klas samen besproken en al een keer in de kring geoefend en gekeken hoe ze werkten. Volgende week zullen we de spelletjes 1 voor 1 uitproberen. Dikke dank je wel!

Op het einde van de dag hebben we een ook een geluidenmemory gespeeld. Dit was heel leuk en ook hier moesten we weer goed luisteren.