Hiep Hiep Hoera Joris, Welkom Febe en Rozerin, onderzoekjes

24 mei 2021

Vorige berichten:

Maandag zijn er 2 nieuwe kleuters ingestapt in onze klas, welkom Febe en Rozerin! Ze zijn al snel op ontdekking gegaan in onze klas.

Ook hebben we leuke ideeën verteld en meegebracht voor onze plannetjestijd. Kappertje spelen, huizen bouwen, puzzelen, met de dieren spelen, ons verkleden, brandweer, in het winkeltje betalen met bancontact, … waren allemaal plannetjes die we deze week gaan inplannen.

Namiddag was het tijd voor de jarige, Joris is 4 jaar geworden! Hiep hiep hoeraaa! Dit hebben we natuurlijk fijn gevierd in de klas!

Dinsdag was Nath ziek en is Jill in de muizenklas gebleven. Kiri heeft voormiddag met een groepje schrijfdans gedaan, en het andere groepje heeft plannetjestijd gedaan en een beetje VWT. Ook zijn we gaan turnen met Mutlu en namiddag scheen het zonnetje en hebben we buiten gespeeld samen met de kikkerklas in de buitenklas.

We zijn gestart met ons verfwerkje rond de brandweer. We gingen vuur maken, welke kleur heeft het? Oranje, maar oranje verf hebben we niet, hoe kunnen we dit maken? We ontdekten dat als we 2 kleuren, geel en rood, mengen dat we oranje kregen!

Woensdag hebben we een brandweerman en een huisje ingekleurd om op ons verfwerkje te plakken. Ook hebben we nog eens geoefend met het puzzelen.

Amaani mocht de ontdekkoffer meebrengen. Er zat een horloge in. We hebben dit onderzocht, wat zagen we, wat horen we, zien we dit in de klas ook, … In de klas hing ook een grote klok, en Jill had ook een horloge aan, maar deze was anders als van Amaani. We hebben gekeken wat het verschil was tussen een gewone horloge/klok en een digitale klok.

Donderdag zijn we gestart met ons onderzoekje over de 4 seizoenen. Iloé had maandag een boekje meegebracht over de 4 seizoenen. Nu hebben we gekeken wat er in elk seizoen allemaal gebeurt, wat we moeten aandoen, wat voor weer het is, … Dit hebben we per seizoen gesorteerd.

Na de speeltijd hebben we onze kindtekeningen gemaakt voor het einde van het jaar. Namiddag hebben we nog in verschillende hoekjes gespeeld.

Vrijdag hebben we nog een onderzoekje gedaan. Febe had een boekje bij over de boerderijdieren. Toen het varken tevoorschijn kwam vroeg Joris zich af wat een varken allemaal eet/mag eten. Dit hebben we opgezocht met filmpjes en foto’s en zo hebben we gesorteerd wat een varken mag eten en wat niet + waarom.

We zijn de ‘little people’ mannetjes gaan lenen uit de kikkerklas, we hebben met de gereedschapsspulletjes gewerkt en Linne mocht ook een liedje meebrengen voor de muziekronde. Ze heeft gekozen voor ‘zeg roodkapje, waar ga je heen?’. Dit vonden we geweldig, zeker wanneer de wolf in het liedje voorkwam.