hiep hiep hoera Leonardo + zelf ijsblokjes maken

31 januari 2021

Vorige berichten:

Dinsdag was het Kiri-Dag. Aydin had een bal mee waar we buiten mee gespeeld hebben, Ezra had een spuitje mee waardoor we de doktershoek open gedaan hebben om elkaar te verzorgen, Joris had een tractor meegebracht dus hebben we met de boerderijspullen gespeeld. Fee had een dino ei gemaakt en de anderen wouden dit ook graag doen dus hebben we aan de knutseltafel dino-eieren gemaakt.

Namiddag was het opnieuw bakjestijd. We hebben met duplo dieren gebouwd adhv opdrachtkaarten, stempelen met ballonnen. 1 stempel per touwtje. We hebben voertuigen gesorteerd volgens lucht, water, weg en als laatste hebben we met wasknijpers de juiste kleur moeten zoeken.

woensdag was Leonardo jarig. Hij is 4 jaar geworden! We hebben gezongen, gevierd, en lekker gesmuld van zijn traktatie. Ook hebben we een leuk klascadeau gekregen: dieren van de jungle!

Ook mocht Yaren woensdag de ontdekkoffer meenemen. Ze had een rode en een groene paprika meegebracht. We hebben geproefd, geroken en gekeken welke kleur we zagen. Aan de binnenkant zagen we dat er pitjes inzaten. Deze hebben we bijgehouden om ze misschien te kunnen zaaien.
Na de speeltijd hebben we ook onze plannetje van de ijsblokjes uitgewerkt. We hebben ijsblokvormpjes gevuld met water en in de diepvriezer gestoken. Donderdag weten we of het gelukt is. Om onze dag af te sluiten hebben we naar het forum van Nath en de kikkerklas gekeken. Zij hadden een mooie tekening gemaakt adhv een druktechniek.

Donderdag hebben we ijsblokjes gevonden in de diepvriezer. Ons plannetje is gelukt. We hebben geverfd met ijs en we hebben pinguins proberen te bevrijden uit het ijs. Dit was wel heel fijn!

Na de speeltijd is Kristie in de klas gekomen om een gevoelsmeter te maken van het kleurenmonster. Zo kunnen we vanaf volgende week met een wasknijper aantonen hoe we ons voelen. Met woorden aangeven is soms nog moeilijk, dus combineren we het ook door iets visueels te maken. Ook hebben we ons mannetje van de maand getekend.

Namiddag was het weer bakjestijd.

Vrijdag hebben we turnen gekregen van Kiri. Het ging over de winter. We maakten winterstandbeelden van onszelf. Ook ingebeelde ski’s en schaatsen trokken we aan en we gleden samen van de berg. Ook maakten we van een tennisbal een echte sneeuwbal en we beelden de ijsbeer uit zoals op het kaartje.

Na de speeltijd hebben we naar de liedjes van Amaani geluisterd voor de muziekronde. We hebben het liedje uitgebeeld. Ook had ze een liedje bij met de Rwandese taal.

Enkele kleuters moesten hun mannetje van de maand nog tekenen en namiddag was het weer bakjestijd.

Op het einde van de dag hebben we het verhaal van ‘Kikker is Kikker’ gelezen. aydin had dit boekje meegebracht. Het verhaal erover dat iedereen zijn eigen talenten heeft. Na het verhaaltje hebben we eens gekeken waar iedereen goed in was en wat sommigen al goed konden. Leuk om te horen wat sommigen vertelden.

Maandag is het plannetjestijd en mag iedereen iets meebrengen/vertellen/laten zien/…