Hiep hiep hoera Milou, pompoenen, verrekijkers en nog veel m

6 november 2022

Vorige berichten:

Tijdens plannetjesronde vertelde Lucio dat hij een egel gevonden had in zijn tuin. Ze hebben eten gegeven, een huisje gemaakt, … We hebben voor onze vrije tekst ook een egel gemaakt met een nieuwe techniek: verven met een vork om de stekels van de egel te maken. Nadien mochten we een verhaal vertellen over de egel. In de bouwhoek hebben we ook een huisje gebouwd voor de egel, we moesten wel meten of het huisje groot genoeg was.

Milou had een verrekijker geknutseld, dit wouden we in de klas ook wel doen. We hebben gekozen om de rolletjes te verven en nadien te versieren met stickers.

We hebben deze week ook een pompoen geknutseld, een pompoen winkeltje gemaakt met Elysia haar pompoenen, gepuzzeld, de klas verbouwd met gereedschapsspullen, met de bal gespeeld in de turnzaal, een dierentuin gebouwd met hokjes voor de verschillende dieren in te plaatsen(hoge muren, grote ruimte, raampjes voor de bezoekers, …) en een telspelletje gespeeld met de dobbelsteen.

Woensdag was Milou jarig en hebben we samen met mama haar verjaardag gevierd in de klas. We hebben gezongen, lekkere taart gegeten, cadeautjes gegeven en ook een leuke cadeaubon gekregen voor de klas, … Ook mocht GabriĆ©l voor de ontdekkoffer iets meebrengen. Hij had een vijg meegebracht, maar eerst wisten we niet goed wat het was. We hebben het opengesneden, geproefd, op internet gezocht wat het was, …

Donderdag hebben we opnieuw een verjaardag gevierd van Jill. We hebben een lekkere traktatie gehad en gezongen in de klas.

Donderdag hoorden we plots een alarm afgaan. Het was het brandalarm. We zijn snel naar buiten gelopen, gelukkig was het deze keer een oefening. Nu weten we wel wat we moeten doen als er ooit echt brand in de school is.

We hebben deze week ook lekkere soep gekregen. Deze heeft al goed gesmaakt. Dank aan ouders die de soep maken voor de school!